Poštnina 3,80
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Politika zasebnosti

Pravna obvestila in politika varovanja osebnih podatkov
Upravljavec te spletne strani je:
Metta či d.o.o.
Italijanska ulica 7
1000 LJUBLJANA

Te spletne strani dajejo splošne informacije o podjetju Metta či d.o.o.

Pogoji uporabe

Z vstopom in ogledom kateregakoli dela spletnih strani www.rastoca-jablana.si se strinjate z vsemi tukaj navedenimi omejitvami in pogoji uporabe. Če se ne strinjate z vsemi, vas prosimo, da teh strani ne uporabljate. Priporočamo vam, da občasno pregledate veljavne Pogoje uporabe oziroma določbe o varovanju zasebnosti, saj so pravno zavezujoče.

Podjetje Metta či d.o.o. upravlja, nadzoruje in posodablja te spletne strani. Spletne strani so namenjene uporabi osebam na območju Republike Slovenije ter splošni del tudi ostalim obiskovalcem iz drugih držav. Metta či d.o.o. ne jamči za točnost podatkov, objavljenih na spletnih straneh.

Omejitev odgovornosti

Čeprav Metta či d.o.o. ureja in bo urejal spletne strani s potrebno skrbnostjo, da bi zagotovil točne informacije in ažurne podatke, ne prevzema nikakršne odgovornosti za njihovo točnost in celovitost. Pridružuje si pravico, da kadarkoli in na kakršenkoli način spremeni vsebino teh spletni strani, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Zato niti Metta či d.o.o. niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri pripravi in izdelavi teh spletnih strani, v nobenem primeru ne odgovarja za kakršnokoli škodo, ki bi morebiti nastala uporabniku v zvezi z dostopom, uporabo in/ali nezmožnostjo uporabe informacij na teh spletnih straneh, in/ali zaradi kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Možno je, da se posamezni uporabnik spletnih strani Metta či d.o.o. na vsebine spletnih strani odzove različno. Metta či d.o.o. v zvezi s tem ne prevzema nikakršne obveznosti ali odgovornosti. Metta či d.o.o. opozarja uporabnike, da navedbe veljajo za nezaupne in nezaščitene. Metta či d.o.o. si pridržuje pravico do njihove proste uporabe, razmnoževanja in razkrivanja drugim brez vseh omejitev, pri čemer mu ni treba navajati vira. Metta či d.o.o. si pridržuje pravico, da po prosti presoji uporablja ideje, koncepte, znanje, izkušnje ali tehnike, ki so predmet navedb.

Povezave do spletnih strani tretjih oseb

Na teh spletnih straneh so tudi vsebine tretjih oseb in povezave z njihovimi spletnimi stranmi, vendar Metta či d.o.o. ne prevzema nobene odgovornosti za njihove vsebine.

Pravice intelektualne lastnine

Vse vsebine, slike in grafični prikazi na spletnih straneh Metta či d.o.o. PE: Rastoča Jablana so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Dokumenti na teh spletnih straneh so lahko reproducirani le v nekomercialne namene in za osebno rabo, pri čemer morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah. Kopiranje, prepisovanje, razmnoževanje, spreminjanje ali drugačno razširjanje informacij s teh spletnih strani v komercialne namene je prepovedano. Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana ima pravico do uporabe logotipov in drugih zaščitenih znakov tretjih oseb.

Varovanje zasebnosti – Politika zasebnosti

Metta či d.o.o. posveča posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij, ki jih pridobi od uporabnikov teh spletnih strani, in njihovih osebnih podatkov v skladu z veljavno zakonodajo.

Spletno stran Metta či d.o.o.: www.rastoca-jablana.si se lahko obišče brez navedbe osebnih podatkov. Navedba osebnih podatkov je potrebna le, če se naroča produkt ali storitev.

Osebne podatke zbira Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana le takrat, ko se pošiljajo s prijavo, izpolnjenimi obrazci ali elektronsko pošto kot del naročila produktov Metta či d.o.o. PE: Rastoča Jablana.

 1. Upravljavec osebnih podatkov
  Osebne podatke uporabnikov spletne trgovine www.rastoca-jablana.si ter naročnikov na e-novice obdeluje:
  Metta či d.o.o.
  Jožica Gregorič
  Telefon: 069 666 950
  e-naslov: info@rastoca-jablana.si
  (v nadaljevanju tudi: upravljavec)
 2. Varstvo osebnih podatkov
  Osebni podatki, ki jih uporabnik ali kupec posreduje v sistemu spletne trgovine (ime, priimek, e-pošta, telefon, naslov…) ali pošlje preko obrazca za naročanje na e-novice, so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov. Upravljavec bo osebne podatke uporabnikov in kupcev varoval ter preprečeval njihovo zlorabo.
  Kupci, registrirani uporabniki in naročniki na e-novice zbiratelju dovoljujejo obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
 3. Soglasje registriranih uporabnikov in kupcev v spletni trgovini
  Osebni podatki uporabnikov in kupcev bodo uporabljeni le za dostavo naročenih izdelkov ter interne tržne raziskave. Ob potrditvi pa tudi za pošiljanje e-novic.
  Registrirani uporabnik v spletni trgovini je uporabnik, ki se je registriral, a še ni opravil nobenega nakupa. Kupec v spletni trgovini je uporabnik, ki je kupil vsaj en izdelek.
  Uporabniki in kupci v spletni trgovini imajo ob registraciji na voljo možnost naročila na e-novice. Soglasje uporabnika ali kupca v spletni trgovini za obveščanje z e-novicami v skladu s to Politiko zasebnosti se šteje za dano, če ta v postopku registracije obkljuka polje za naročanje na e-novice in potrdi svoj elektronski naslov.
 4. Soglasje obiskovalcev na e-novice
  Upravljavec osebnih podatkov ponuja obiskovalcem www.rastoca-jablana.si možnost prijave na e-novice z enakim obsegom soglasja tudi v pisni obliki, pri čemer posameznik soglasje podpiše z lastnoročnim podpisom.
  Upravljavec pisna soglasja hrani kot dokazilo o podanem soglasju vse do poteka namena, za katerega so bila soglasja zbrana.
 5. Odjava naročnikov
  Naročniki na e-novice se lahko od njihovega prejemanja v vsakem trenutku odjavijo.
 6. Namen zbiranja osebnih podatkov naročnikov na e-novice
  Metta či d.o.o. obdeluje osebne podatke naročnikov na e-novice za naslednje namene:
  • obveščanja naročnikov o novostih in nasvetih s področja zdravega življenja,
  • obveščanja o dogodkih,
  • za neposredno trženje ter
  • oglaševanje z uporabo orodij Google, Facebook in Mailchimp.
 7. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki:
  Uporabnik, kupec ali naročnik na e-novice:
  • lahko kadarkoli pisno ali elektronsko umakne soglasje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajalo do preklica;
  • sme kadarkoli pisno zahtevati obvestilo o tem, kateri osebni podatki, ki se nanašajo nanj, so v zbirki osebnih podatkov Metta či d.o.o. in zahtevati njihovo popravo, če so ti netočni;
  • lahko kadarkoli pisno zahteva izbris svojih osebnih podatkov, zbranih z zgornjim namenom,
  • ima pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov, ugovarjati obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov; in
  • ima pravico do pritožbe pri nadzornem organu.
 8. Obdobje veljavnosti soglasja
  Navedene podatke lahko ponudnik obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani ali do odjave naročnika na e-novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu.
 9. Podatki o različici Politike zasebnosti Metta či d.o.o.
  Ta politika zasebnosti Metta či d.o.o. je bila objavljena na spletni strani www.rastoca-jablana.si dne 18.10.2019 in nosi oznako različice 1.1.

Poleg osebnih podatkov, ki jih posredujejo uporabniki, Metta či d.o.o. zbira tudi informacije prek piškotkov; te lahko zajemajo spletno stran, ki je bila povezana s spletiščem, spletne strani, ki se obiskujejo s spletišča Metta či d.o.o., uporabnikov IP-naslova in čas trajanja obiska na spletni strani. Metta či d.o.o. ne ugotavlja identitete uporabnika.

Podatke, ki jih podjetju Metta či d.o.o. posredujejo uporabniki ali se zbirajo prek piškotkov, se obdeluje za sledeče namene: za statistične namene, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani, pripravo produktov in storitev, ki so jih naročili uporabniki, ter v druge namene.

Piškotki

Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na napravo uporabnika med obiskom spletne strani in ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Namen uporabe piškotkov je izboljšati delovanje spletne strani in izboljšati uporabniške izkušnje pri ogledu spletnih strani.

Nekateri piškotki, ki jih uporablja Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana, so začasni, nekateri pa ostanejo shranjeni v napravi uporabnika določeno obdobje tudi, ko ta našo spletno stran zapusti. Z začasnimi piškotki Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana meri število obiskovalcev spletne strani, s shranjenimi pa hrani kontaktne podatke za kasnejše obiske na teh spletnih straneh, tako da prijava s strani istega uporabnika naslednjič ni več potrebna. Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana uporablja tudi shranjene piškotke, ki izvirajo iz drugih spletnih mest: to so piškotki družbe Youtube, ki omogočajo, da se lahko na spletnih straneh Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana ogleda določene video vsebine, oglaševalski piškotki ter piškotki Google Analytics, s katerimi se ugotavlja, kako se uporabniki premikajo po spletnih straneh, katere vsebine jih zanimajo in kako dolgo je trajal obisk spletne strani www.rastoca-jablana.si. Na podlagi tega Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana lahko prilagaja in ureja vsebino spletne strani, skladno s potrebami obiskovalcev.
Podatke, ki se zberejo prek piškotkov, Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana obdeluje izključno za statistične namene, za ugotavljanje težav s strežnikom, urejanje spletnih strani in obveščanje o izdelkih, a le tako, da ni možno ugotoviti identitete uporabnika.

Večina brskalnikov uporabo piškotkov samodejno sprejme. Uporabo piškotkov lahko uporabnik kadarkoli zavrne. Če uporabnik želi spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to stori z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Več podatkov o zavrnitvi piškotkov je na voljo na spletni strani www.aboutcookies.org ali www.piskotki.net.

Varnost

Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe, ki podatke uporabnikov varujejo pred manipulacijo, izgubo, uničenjem ali nepooblaščenim dostopom. Za zagotovitev varnosti in zaupnosti osebnih podatkov, ki se zbirajo na spletu, se uporablja tudi standardni požarni zid in zaščita gesla. Pri ravnanju z osebnimi podatki izvaja Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana ukrepe, ki so zasnovani tako, da te podatke zaščitijo pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem. V vseh primerih ni mogoče zavarovati podatkov pred izgubo, neustrezno uporabo, nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spremembo ali uničenjem, vendar si Metta či d.o.o.PE: Rastoča Jablana prizadeva preprečiti tovrstne dogodke.

Stik s podjetjem Metta či d.o.o. PE: Rastoča Jablana:

V primeru težav, vprašanj, vpogleda, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov naj se uporabnik obrne na elektronski naslov info@rastoca-jablana.si.
Nenehni razvoj spleta zahteva občasno spreminjanje tega pravnega obvestila. Metta či d.o.o. si pridržuje pravico do teh sprememb.

Zadnjič osveženo: 18.10.2019
Metta či d.o.o.

Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana