Ta priljubljeni "fast food." Tokrat v rastlinski obliki, a zato nič manj, kvečjemu še bolj okusen!
Sestavine in priprava:
• Na olivnem olju v ponvi prepražimo eno mlado čebulo in en česen.
• V blenderju zmiksamo:
- 400g svilnatega tofuja
- 2 žlici ovsenega mleka
- 1 žlico kvasnih kosmičev
- 1 žlico tahinija
- 1 čajno žličko kurkume
- malo popra
- 2 čajno žličko zeliščne soli in
- 1 žlico limoninega soka
• Zlijemo v ponev, zmešamo s čebulo in česnom in kuhamo 5min.
• Zmešamo z makaroni (jaz sem jih skuhala približno 260g) in prestavimo v pekač, po vrhu pa posujemo drobtine, malo sladke paprike in dodamo par kapljic olja.
• Pečemo 15 min na 200°C oz. dokler ni zgornja plast hrustljava.
Ali se nam že ne cedijo sline? Pa dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je ga. Darja Gantar. Hvala!