Tudi vi obožujete pad thai tako kot mi? Najbolj nam je všeč to, da je kosilo zelo hitro pripravljeno, pa tako zelo okusno je! Poskusite!
Sestavine:
❤ 1 koromač
❤ 150g gob
❤ 1 rdeča paprika
❤ 1 brokoli
❤ 1 korenček
❤ 1 jž sončničnega olja
❤ ščep soli
❤ poper
❤ riževi rezanci (poljubno)
Omaka:
❤ 1 žlica riževe moke
❤ 1 žlica surovega trsnega sladkorja
❤ 2 žlici shoyu omake
❤ 1,5 žlic sončničnega olja
Dodatek:
zmleti arašidi
zelna limeta
V ponev oziroma wok posodo vlijemo malo sončničnega olja in počakamo da se segreje. Medtem narežemo koromač. Koromač stresemo v ponev in ga popražimo. Dodamo malo popra in soli. V ponev dodamo narezane gobice, papriko, korenček in brokoli. Vse skupaj popražimo. V ponev dolijemo malo vode ter vse skupaj še malo pokuhamo. Vmes segrejemo vodo za riževe rezance. Ko voda zavre, vanjo stresemo riževe rezance in jih kuhamo 4 minute. Vmes pripravimo omako, zmešamo riževo moko, surovi trsni sladkor, shoyu omako ter sončnično olje. Ko voda v woku povre do konca,na pripravljeno zmes stresemo pripravljeno omako. Na koncu v wok stresemo še kuhane riževe rezance ter vse skupaj še malo premešamo.
Pad thai lepo serviramo na krožnik, po vrhu potresemo sesekljane arašide in dodamo rezino limete. Dober tek!❤
Vse sestavine (razen sveže zelenjave), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana ❤