Pito smo že preizkusili. Veganske pastirske pa še ne, vendar si vsaj po sestavinah sodeč, lahko samo obliznemo vse prste. Priporočamo za kosilo.
Sestavine:
Priprava:
• Na čebuli prepražiš malo korenja, na soncu sušen paradižnik in por. Začiniš z zeliščno soljo, poprom in kumino.
• Dodaš narezano zelje in pokrito pražiš toliko časa, da se zelje malo poleže. Občasno premešaš.
• Zaliješ z eno pločevinko paradižnikov v koščkih in dosoliš po potrebi. Pokriješ in pustiš, da se še malo pokuha.
• Omaki dodaš skuhano zeleno lečo in jo prestaviš v pekač. Čez omako nadevaš pire krompir, začinjen z muškatnim oreščkom in koprom.
• Z vilico narediš lep vzorček
• Pečeš v pečici, ogreti na 200°C približno 20 minut oz dokler se krompir na vrhu malo ne zapeče.
• Posuješ s peteršiljem in postrežeš!
Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Tihelj, kateri se tudi lepo zahvaljujemo!