Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Veganska lazanja z drobljencem❤

❤Veganska lazanja z drobljencem❤
Napisala: Sara Okorn 1. February 2022 1 min branja

Super ideja za najbolj okusno vegansko kosilo, katerega priprava je super enostavna.

Recept za najbolj okusno lazanjo:
Sestavine:
• 1 melancan
• 1 bučka
• 250g sojinega drobljenca
• 1 pločevinka paradižnikov v koščkih (400g)
• 2 žlici paradižnikovega koncentrata
• 30g sušenih paradižnikov
• 2 čž bazilike
• 2 čž timijana
• veganski sir v rezinah
• lističi lazanje

Bešamel:
• 100g margarine
• 70g bele moke
• 9dl ovsenega mleka
• 1 žlica kvasnih kosmičev
• 2 čž soli
• poper
• muškatni orešček

• V ponvi na olju prepražimo kocke melancana in bučke. Začinimo s soljo in poprom.

• Dodamo nasekljan sušen paradižnik, baziliko, timijan in paradižnikov koncentrat.

• Na koncu dodamo še drobljenec, po potrebi dosolimo in zalijemo s paradižnikom v koščkih. Pokrijemo in naredimo bešamel.

• V kozici stopimo margarino in dodamo moko. Pražimo 3 minute, nato pa postopoma dodajamo mleko. Nastrgamo muškatni orešček, dodamo kvasne kosmiče, sol in poper.

• V pekač izmenično nalagamo lističe, omako in bešamel, po vrhu pa zložimo še veganski sirček v rezinah. Pečemo v ogreti pečici na 200°C, približno 30 minut.

DOBER TEK! 
Vse sestavine (razen sveže zelenjave), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.

@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️

Deli z drugimi
Napisala: Sara Okorn Sem študentka Višje šole za živilstvo in prehrano. Fokus mojega življenja je zdrav slog prehranjevanja in življenja. Zanimajo me pripravki iz zelišč, prehranski dodatki ter veganska in vegetarijanska prehrana. Uživam v pisanju člankom medtem ko raziskujem nova področja, ki vam jih z veseljem predstavim.Uživajte z mano.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana