Super ideja za najbolj okusno vegansko kosilo, katerega priprava je super enostavna.
Recept za najbolj okusno lazanjo:
Sestavine:
• 1 melancan
• 1 bučka
• 250g sojinega drobljenca
• 1 pločevinka paradižnikov v koščkih (400g)
• 2 žlici paradižnikovega koncentrata
• 30g sušenih paradižnikov
• 2 čž bazilike
• 2 čž timijana
• veganski sir v rezinah
• lističi lazanje
Bešamel:
• 100g margarine
• 70g bele moke
• 9dl ovsenega mleka
• 1 žlica kvasnih kosmičev
• 2 čž soli
• poper
• muškatni orešček
• V ponvi na olju prepražimo kocke melancana in bučke. Začinimo s soljo in poprom.
• Dodamo nasekljan sušen paradižnik, baziliko, timijan in paradižnikov koncentrat.
• Na koncu dodamo še drobljenec, po potrebi dosolimo in zalijemo s paradižnikom v koščkih. Pokrijemo in naredimo bešamel.
• V kozici stopimo margarino in dodamo moko. Pražimo 3 minute, nato pa postopoma dodajamo mleko. Nastrgamo muškatni orešček, dodamo kvasne kosmiče, sol in poper.
• V pekač izmenično nalagamo lističe, omako in bešamel, po vrhu pa zložimo še veganski sirček v rezinah. Pečemo v ogreti pečici na 200°C, približno 30 minut.
DOBER TEK!
Vse sestavine (razen sveže zelenjave), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.
@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️