Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo MAREC
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Veganska bolognese omaka s pečenimi paradižniki❤

❤Veganska bolognese omaka s pečenimi paradižniki❤
Napisala: Sara Okorn 3. March 2022 1 min branja

Recept za okusno in preprosto vegansko kosilo, ki vas v mislih popelje do Italije, tja kjer je pašta doma.

Sestavine:
• 100g sojinega granulata
• 2 ž sojine omake
• 20g posušenih paradižnikov
• 200g češnjevih paradižnikov
• 2 ž paradižnikovega koncentrata
• 150ml paradižnikove mezge + 2dl vode

• 1 čž soli
• ½ čž timijana (@sonnentor )
• ½ čž paprike v prahu (@sonnentor )
• poper (@sonnentor )

Priprava:
• Češnjev paradižnik operemo, damo v majhen pekač, malo posolimo, popramo in dodamo žlico olivnega olja. Spečemo ga v pečici na 220°C, približno 20 minut.

• Sojin granulat zalijemo z 1,5dl vrele vode in sojino omako. Pustimo 15 minut.

• V ponvi segrejemo malo olivnega olja in pražimo sojin granulat dokler ne izhlapi večina tekočine. Dodamo nasekljan posušen paradižnik in pražimo še 5 minut.

• Dodamo vse začimbe in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z mešanico paradižnikove mezge in vode. Pustimo da omaka zavre.

• V omako primešamo še pečen češnjev paradižnik in postrežemo.

Vse sestavine (razen svežega paradižnika), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.

@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️

Deli z drugimi
Napisala: Sara Okorn Sem študentka Višje šole za živilstvo in prehrano. Fokus mojega življenja je zdrav slog prehranjevanja in življenja. Zanimajo me pripravki iz zelišč, prehranski dodatki ter veganska in vegetarijanska prehrana. Uživam v pisanju člankom medtem ko raziskujem nova področja, ki vam jih z veseljem predstavim.Uživajte z mano.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana