Recept za okusno in preprosto vegansko kosilo, ki vas v mislih popelje do Italije, tja kjer je pašta doma.
Sestavine:
• 100g sojinega granulata
• 2 ž sojine omake
• 20g posušenih paradižnikov
• 200g češnjevih paradižnikov
• 2 ž paradižnikovega koncentrata
• 150ml paradižnikove mezge + 2dl vode
• 1 čž soli
• ½ čž timijana (@sonnentor )
• ½ čž paprike v prahu (@sonnentor )
• poper (@sonnentor )
Priprava:
• Češnjev paradižnik operemo, damo v majhen pekač, malo posolimo, popramo in dodamo žlico olivnega olja. Spečemo ga v pečici na 220°C, približno 20 minut.
• Sojin granulat zalijemo z 1,5dl vrele vode in sojino omako. Pustimo 15 minut.
• V ponvi segrejemo malo olivnega olja in pražimo sojin granulat dokler ne izhlapi večina tekočine. Dodamo nasekljan posušen paradižnik in pražimo še 5 minut.
• Dodamo vse začimbe in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z mešanico paradižnikove mezge in vode. Pustimo da omaka zavre.
• V omako primešamo še pečen češnjev paradižnik in postrežemo.
Vse sestavine (razen svežega paradižnika), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.
@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️