Tofu, takšen, kot je pripravljen v solati ali popečen - v sendviču. Vedno slasten. Sedaj pa ga preizkusimo še v malce bolj klasični obliki!
Tofu (250g) najprej otisnemo s kuhinjsko brisačko, da mu odvzameno odvečno tekočino. Narežemo ga na manjše koščke in premažemo z mešanico iz:
• 2 žlico olivnega olja
• 1 čajno žličko zeliščne soli
• 1/2 čajno žličko curryja in
• malo popra
Pripravimo dve posodici.
V prvi zmešamo:
• 1 manjšo žlico čičerikine moke
• 1 manjšo žlico bele moke
• 1 čajno žličko kvasnih kosmičev
• 1 čajno žličko kumine
• 1 čajno žličko rdeče paprike
• 1/2 čajno žličko curryja
• 1/2 čajno žličko česna v prahu
•1/2 čajno žličko soli
• malo popra in
• 1dl vode
V drugo nasujemo cca. 65g zmletih koruznih kosmičev.
Najprej pomočimo v mokro maso, nato jih povaljamo v kosmičih. Polagamo jih na peki papir in pečemo v ogreti pečici na 200°C približno 20 minut na vsaki strani.
Dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar. Hvala.