Hitro in okusno kosilo pripravljeno iz fižolovih špagetov z aromatično avokdovo omako, ki je kot nalašč za tople poletne dni.
Sestavine:
-8 vejic bazilike ali 2 žlici suhe bazilike
-6 vejic ploščatega peteršilja
-2 stroka česna
-2 avokada
-sok 1/2 limone
-1 žlička čilijevih kosmičev
-1 žlička harise (neobvezno)
-50 g parmezana Violife
-2 žlici olivnega olja
- himalajska sol
- črni poper
-250 g špagetov iz črnega fižola
Priprava:
1. Rezance skuhamo »al dente » oziroma po navodilih v slanem kropu. Med kuhanjem pripravimo omako. Nazadnje jih odcedimo in odstavimo.
2. Vse sestavine za omako damo v izbrano posodo (paličnega mešalnika ali blenderja). Z žlico najprej izdolbemo avokado, posmukamo baziliko ter peteršiljeve liste, dodamo česen, limonin sok, čili ter olivno olje. Dodamo še malce soli in popra po okusu. Vse sestavine zmiksamo, da dobimo gladko omako.Če je omaka pregosta, ki lahko dodate nekaj žlic vode v kateri so se kuhali špageti.
3.Testenine zmešajte z avokadovo omako in posujte z naribanim veganskim sirom.
Uživajte!