Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Rustikalni koruzni kruhek (brezglutenski, veganski)❤

❤Rustikalni koruzni kruhek (brezglutenski, veganski)❤
Napisala: Jožica Gregorič 19. August 2025 2 min branja

Recept

Sestavine:

200 g koruzne moke (fina, ne polenta)
100 g ajdove moke (za rustikalni okus)
100 g riževe moke
50 g tapiokin škrob ali krompirjev škrob (za rahlejšo strukturo)
1 žlička soli
1 žlička surovega trsnega sladkorja
1 vrečka suhega kvasa (7 g) ali 20 g svežega
300 ml tople vode
2 žlici olivnega olja
1 laneno jajce (1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode, pustiš 10 min)

Po želji za rustikalen videz in okus:

  • 2 žlici sončničnih ali bučnih semen v testo
    nekaj semen za posip po vrhu
    ščepec rožmarina ali timijana

Postopek:

  1. Pripravi laneno jajce in ga pusti nabrekniti.

  2. Kvas, sladkor in malo tople vode zmešaj ter počakaj, da naraste oz. se speni (10 min).

  3. V večji posodi zmešaj vse moke, sol in semena (če jih uporabljaš).

  4. Dodaj kvasno mešanico, preostalo vodo, olje in laneno jajce. Dobro premešaj (masa bo bolj gosta, ne kot klasično testo).

  5. Vlij v pomaščen ali s papirjem obložen pekač (lahko okrogel ali podolgovat).

  6. Po vrhu potresi semena za rustikalen videz.

  7. Pokrij in pusti vzhajati 40 min.

  8. Pecivo daj v segreto pečico na 200 °C in peci 40–45 minut, da je lepo zlato rjav.

  9. Ohladi na rešetki, da se skorjica obdrži hrustljava.

 

Dober tek!:))

 

Recept

Sestavine:

200 g koruzne moke (fina, ne polenta)
100 g ajdove moke (za rustikalni okus)
100 g riževe moke
50 g tapiokin škrob ali krompirjev škrob (za rahlejšo strukturo)
1 žlička soli
1 žlička surovega trsnega sladkorja
1 vrečka suhega kvasa (7 g) ali 20 g svežega
300 ml tople vode
2 žlici olivnega olja
1 laneno jajce (1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode, pustiš 10 min)

Po želji za rustikalen videz in okus:

  • 2 žlici sončničnih ali bučnih semen v testo
    nekaj semen za posip po vrhu
    ščepec rožmarina ali timijana

Postopek:

  1. Pripravi laneno jajce in ga pusti nabrekniti.

  2. Kvas, sladkor in malo tople vode zmešaj ter počakaj, da naraste oz. se speni (10 min).

  3. V večji posodi zmešaj vse moke, sol in semena (če jih uporabljaš).

  4. Dodaj kvasno mešanico, preostalo vodo, olje in laneno jajce. Dobro premešaj (masa bo bolj gosta, ne kot klasično testo).

  5. Vlij v pomaščen ali s papirjem obložen pekač (lahko okrogel ali podolgovat).

  6. Po vrhu potresi semena za rustikalen videz.

  7. Pokrij in pusti vzhajati 40 min.

  8. Pecivo daj v segreto pečico na 200 °C in peci 40–45 minut, da je lepo zlato rjav.

  9. Ohladi na rešetki, da se skorjica obdrži hrustljava.

 

Dober tek!:))

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana