Okusna in predvsem zdrava rižota z bukovim ostrigarjem.
Sestavine
♡ 150g arborio riža
♡ 600ml jušne osnove
♡ 2 šalotki
♡ šop bukovih ostrigarjev
♡ rdeča paprika
♡ pest sušenih paradižnikov
♡ par vejic drobnjaka
♡ malo limoninega soka
♡ timijan
♡ česen v prahu
♡ sol in poper
Postopek priprave
• V ponvi segrejemo olje in posteklenimo šalotko. Dodamo bukove ostrigarje narezane na koščke in pražimo dokler se gobe ne zmehčajo in spustijo malo soka.
• Dodamo nasekljano rdečo papriko in sušene paradižnike, premešamo in solimo. Pražimo nekaj minut, nato dodamo še drobnjak in ostale suhe začimbe.
• V kozici segrejemo jušno osnovo.
• V ponev stresemo arborio riž in ga med stalnim mešanjem pražimo par minutk. Nato z zajemalko zajamemo jušno osnovo in zalijemo. Počakamo, da riž popije vso tekočino in ponovimo postopek. V tem času dodamo tudi malo limoninega soka in ponavljamo postopek, dokler nam ne zmanjka jušne osnove. Na koncu po potrebi dodamo še malo vode.
Dober tek!
Vse sestavine (razen sveže zelenjave), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.
@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️
#risotto #lunch #yummy #cooking #lunchideas #dinner #rastocajablana