Pustite se zapeljati mehiški kuhinji...tokrat z rastlinskim quasedillasom s špinačo. Odlična za malico ali kosilo!
V blender dodamo in zmešamo:
60g indijskih oreščkov
2 žlici kokosovega jogurta
1 žlico paradižnikovega koncentrata
2 žlici kvasnih kosmičev
1/2 čž dimljene paprike
1/2 čž kumine
1/2 čž čilija
1 čž zeliščne soli in
1dl vode
Priprava:
• V ponvi prepražiš čebulo in česen, dodaš 15g sušenega paradižnika, posoliš in dodaš 120g blanširane špinače. Skuhano čičeriko malo zmečkaš z vilicami in dodaš špinači. Na majhnem ognju pražiš še par minutk, nato pa zaliješ z 2 žlicama sojine omake in 2 žlicama paradižnikove mezge.
• Na tortiljo namažeš omako iz blenderja, nato dodaš čičeriko s špinačo in zatisneš z novo tortiljo. S čopičem jo malo namastiš z olivnim oljem in popečeš kar v toasterju.
*vse sestavine so na voljo v naši spletni trgovini.
Avtorica recepta in fotografije je ga. Darja Tihelj.