Proseni puding s kakavom je lahko odličen hranljiv zajtrk, malica ali večerja. Prosena kaša vsebuje veliko B vitaminov, magnezija, folne kisline in kalcija. Za proseno kašo je značilno da je naravni antibiotik, prepreči razvoj bakterij, čisti črevesje in razstruplja telo. Prosena kaša za mlado in staro.
Sestavine:
Postopek:
❤ Operemo proseno kašo, ter jo stresemo v lonec. Dodamo vodo, rastlinsko mleko, datlje, himalajsko sol in Samovo začimbo. Vse skupaj naj vre 15-20 minut, da proseno kašo malo razkuhamo.
❤ Vse skupaj stresemo v blender in zblendamo. Če nimate blenderja, lahko zmiksate s paličnim mešalnikom.
❤ Polovico zblendane kaše vlijemo v skodelice. Ostali polovici v blenderju dodamo 1 žlico kakava. Zblendamo in prilijemo h kaši v skodelicah.
Tako pripravljeno kašo lahko pojemo takoj toplo. Ali pa si pripravimo za malico za naslednji dan.
Proseno kašo lahko hranimo v hladilniku 2 dni.
Dober tek! :)