Okusen in aromatičen recept za polnjene patišon buče. Vegansko in brez glutena.
Sestavine (za 4 porcije):
4 srednje velike bele buče vrste patišon
4 žlice eko kokosovih kosmičev
4 žlice riža
2 manjši šalotki
1 žlica olivnega olja
2 žlički timijana
1/2 žličke česna v prahu
sol
Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 20 min
Priprava:
Pečico nastavimo na 180 °C in skuhamo riž v slani vodi po navodilih na embalaži. Medtem ko se riž kuha, operemo in z nožem izdolbemo patišon buče. Sesekljamo šalotke in izdolbeno notranjost buč ter skupaj popražimo v ponvi na majhnem ognju z olivnim oljem.
Ko je riž kuhan, ga odcedimo in zmešamo z bučo in šalotkami. Dodamo sol, kokosove kosmiče, česen v prahu in timijan. Izdolbene patišon buče prestavimo na pekač in jih do vrha napolnimo z riževo mešanico. V pečici pečemo približno 20 minut oz. dokler niso buče pečene.
Pečene buče po vrhu potresemo še z malo timijana in kokosa ter serviramo s pečenim mladim krompirjem in veganskim nadomestkom mesa. Dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je gdč. Petra (erraticengineeress.blog).Hvala!