Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo MAREC
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Polnjene patišon buče s kokosom in timijanom❤

❤Polnjene patišon buče s kokosom in timijanom❤
Napisala: Ema Dan 28. December 2021 1 min branja

Okusen in aromatičen recept za polnjene patišon buče. Vegansko in brez glutena.

Sestavine (za 4 porcije):
4 srednje velike bele buče vrste patišon
4 žlice eko kokosovih kosmičev
4 žlice riža
2 manjši šalotki
1 žlica olivnega olja
2 žlički timijana
1/2 žličke česna v prahu
sol

Čas priprave: 30 min
Čas pečenja: 20 min

Priprava:
Pečico nastavimo na 180 °C in skuhamo riž v slani vodi po navodilih na embalaži. Medtem ko se riž kuha, operemo in z nožem izdolbemo patišon buče. Sesekljamo šalotke in izdolbeno notranjost buč ter skupaj popražimo v ponvi na majhnem ognju z olivnim oljem. 

Ko je riž kuhan, ga odcedimo in zmešamo z bučo in šalotkami. Dodamo sol, kokosove kosmiče, česen v prahu in timijan. Izdolbene patišon buče prestavimo na pekač in jih do vrha napolnimo z riževo mešanico. V pečici pečemo približno 20 minut oz. dokler niso buče pečene. 


Pečene buče po vrhu potresemo še z malo timijana in kokosa ter serviramo s pečenim mladim krompirjem in veganskim nadomestkom mesa. Dober tek!

Avtorica recepta in fotografije je gdč. Petra (erraticengineeress.blog).Hvala!

Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana