Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Paradižnikova mezga iz pelatov❤

❤Paradižnikova mezga iz pelatov❤
Napisala: Jožica Gregorič 1. August 2024 1 min branja

Sedaj je sezona pelatov. Pripravite si odlično paradižnikovo mezgo iz vaše shrambe. Brez konzervansov in aditivov, ter zelo poceni. Kadar koli jo imate pri roki.

Sestavine:
pelati,
čebula,
česen v prahu,
sol,
bazilika,
žajbelj,
poper mleti,
olivno olje;

Priprava kozarcev:
kozarce temeljito opereš in jih postaviš z odprto stranjo kozarca proti dnu pečice. Pečico nastaviš na 100°C in pustiš kozarce v pečici 20 minut.

Postopek:
 
5 kg pelatov (opereš, očistiš zeleno pri peclju), narežeš na 4 dele,
daš kuhati v velik lonec za 20 minut, da počasi vre. Občasno premešaš, pelati spustijo veliko vode. Nato odcediš vodo, (vodo ne zavržeš iz nje lahko narediš paradižnikovo juho).
Pelatom v lonec dodaš:
3 čebule (drobno narezani, ki smo jo prej v vodi prepražili, da se malo zmehča)
1 čajna žlička česna
1 čajna žlička soli (po potrebi še dodaš)
1 velika žlica sladkorja
2 lista žajblja
2 pesti bazilike
malo popra
malo olivnega olja
Vse skupaj zmiksaš s paličnim mešalnikom
in kuhaš 1 uro pri manjšem ognju, da počasi vre, občasno pomešaš. Omaka je sedaj gosta.

Vse skupaj preliješ (z zajemalko) v vroče kozarce in jih močno zapreš.
Nato daš kozarce za 1 uro v vročo pečico, pečica nastavi na 100°C za 30 minut. Kozarce pustiš v pečici 12 ur, da se ohladijo.

Odlična domača paradižnikova mezga, iz tvoje shrambe, je pripravljena.

Dober tek! :)

 

 
 
Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana