Odlična ideja za kosilo, malico ali večerjo. Bovla je odlična tudi za na pot, ko se nam mudi, zaužijemo jo lahko tako hladno kot toplo.
Sestavine
♡ 100g pisane kvinoje
♡ 360g kuhane čičerike
♡ 180g češnjevih paradižnikov
♡ 120g korenja
♡ šopek bazilike
♡ ½ čž curryja
♡ ½ čž kumine
♡ ½ čž dimljene paprike
♡ sol in poper
♡ tahini
POLIVKA za kvinojo
♡ 2 ž bučnega olja
♡ 1 ž balzamičnega kisa
♡1 čž gorčice
♡ sol in poper
Postopek priprave
• Kvinojo dobro operemo pod vročo vodo in jo skuhamo v dvakratni količini vode, v zaprti posodi.
• Čičeriko, narezan korenček in paradižnik začinimo s curryjem, dimljeno papriko in kumino. Razporedimo po pekaču in pečemo približno 20min v ogreti pečici na 200°C.
• Ko je kvinoja skuhana, jo pustimo v posodicah, da se malenkost ohladi, nato pa polijemo s polivko in narahlo premešamo. V posodice dodamo še ostalo zelenjavo in narezano svežo baziliko.
• Tahiniju postopoma dodajamo vodo in mešamo, dokler ne dobimo kremaste teksture. Solimo in polijemo po vrhu jedi.
Dober tek!
Vse sestavine (razen sveže zelenjave), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.
#mediteranian #veganbowls #vegansko #okusnoinzdravo #recept #kvinoja #tahini #veganfeed #rastocajablana