Nova ideja za odlično hranljivo kosilo. Leča vsebuje ogromno beljakovin ter za naše telo koristnih snovi. Je lahko prebavljiva in nasitna.
Sestavine
• 120g rdeče leče
• 400g paradižnikov v lastnem soku
• 3 ž paradižnikovega koncentrata
• 1 ž trsnega sladkorja
• 2 ž sojine omake
• 1 čž origana
• ½ čž bazilike
• poper
• zeliščna sol
• 300g testenin
Postopek priprave
• Na olivnem olju prepražimo paradižnikov koncentrat (cca. 2min). Zalijemo s paradižniki v lastnem soku in jih s kuhalnico malo razkosamo.
• Takoj dodamo oprano rdečo lečo in dolijemo približno 0.5l vode. Posodo pokrijemo in občasno premešamo. Pustimo na majhnem ognju, dokler se leča ne skuha (približno 15min).
• Po 15 minutah dodamo vse začimbe, sladkor, sojino omako in dosolimo po potrebi.
• Gostoto omake prilagodimo z vodo, v kateri so se kuhale testenine. Jaz sem dodala eno zajemalko.
• Omako zmešamo s testeninami in po vrhu potresemo še malo svežega peteršilja.
Dober tek!
Vse sestavine (razen svežih paradižnikov), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.
@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️