Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Lečin bolognese❤

❤Lečin bolognese❤
Napisala: Sara Okorn 7. April 2022 1 min branja

Nova ideja za odlično hranljivo kosilo. Leča vsebuje ogromno beljakovin ter za naše telo koristnih snovi. Je lahko prebavljiva in nasitna.

Sestavine
• 120g rdeče leče
• 400g paradižnikov v lastnem soku
• 3 ž paradižnikovega koncentrata
• 1 ž trsnega sladkorja
• 2 ž sojine omake

• 1 čž origana
• ½ čž bazilike
• poper
• zeliščna sol
• 300g testenin

Postopek priprave
• Na olivnem olju prepražimo paradižnikov koncentrat (cca. 2min). Zalijemo s paradižniki v lastnem soku in jih s kuhalnico malo razkosamo.

• Takoj dodamo oprano rdečo lečo in dolijemo približno 0.5l vode. Posodo pokrijemo in občasno premešamo. Pustimo na majhnem ognju, dokler se leča ne skuha (približno 15min).

• Po 15 minutah dodamo vse začimbe, sladkor, sojino omako in dosolimo po potrebi.

• Gostoto omake prilagodimo z vodo, v kateri so se kuhale testenine. Jaz sem dodala eno zajemalko.

• Omako zmešamo s testeninami in po vrhu potresemo še malo svežega peteršilja.

Dober tek!
Vse sestavine (razen svežih paradižnikov), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana

@darjatihelj hvala ti za njami recept in prelepe fotografije.❤️

Deli z drugimi
Napisala: Sara Okorn Sem študentka Višje šole za živilstvo in prehrano. Fokus mojega življenja je zdrav slog prehranjevanja in življenja. Zanimajo me pripravki iz zelišč, prehranski dodatki ter veganska in vegetarijanska prehrana. Uživam v pisanju člankom medtem ko raziskujem nova področja, ki vam jih z veseljem predstavim.Uživajte z mano.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana