Odlična ideja za lahko kosilo. Priprava tega kosila je zelo enostavna in hitra.
Sestavine
• kuskus iz polnozrnate kamutove moke
• češnjev paradižnik
• pest indijskih oreščkov
• šopek bazilike
• vejica timijana
Omaka
• 1 ž kvasnih kosmičev
• 2 ž tahinija
• 2 ž paradižnikove mezge
• malo limoninega soka
• 1 čž soli
• poper
• malo vode
Postopek priprave
• Češnjev paradižnik damo v manjši pekač, ga polijemo z oljem, malo posolimo in popramo. Pečemo v ogreti pečici na 200°C približno 20min.
• Kuskus skuhamo po navodilih - polijemo ga z 1½x količino vrele vode in pustimo pokrito, da popije vso tekočino. Vodo malo posolimo.
• V ponvi na malo olja popečemo nasekljane indijske oreščke, dodamo nasekljana zelišča, posolimo in popramo, nato pa še pečene paradižnike. Vse skupaj narahlo premešamo in pustimo, da se okusi povežejo.
• Naredimo omako - tahini postopoma zmešamo z vodo, dodamo mezgo in vse začimbe, kvasne kosmiče in limonin sok.
• V posodice najprej nadevamo kuskus, dodamo pečene paradižnike z indijskimi oreščki in polijemo z omako.
Dober tek!
Vse sestavine (razen sveže zelenjave), ki so bile uporabljene v receptu, lahko kupite v naši fizični poslovalnici ali v spletni trgovini @rastoca_jablana.
#kuskus #bakedtomatoes #cashewnuts #kosilo #veganskokosilo #recept #veganslovenia #plantbasedfood #veganinspiration #rastocajablana #darjatihelj