Si s seboj na izlet ne želite vzeti klasičnega sendviča. Zakaj ne bi poizkusili odličnih krompirjevih hrustljavčkov z lečo?
Sestavine:
2 srednje velika krompirja
100 g rdeče leče
100 g moke
1 žlička kvasnih kosmičev
1 čajna žlička konopljinih semen
1 čajna žlička timijana
zeliščna sol
muškatni orešček
Priprava:
• Naribaš 2 srednja krompirja, ju spereš pod vodo in osušiš.
• Skuhaš 100g rdeče leče in jo primešaš krompirju (Leča:voda = 1:1,5).
• Dodaš 100g moke, 1 ž kvasnih kosmičev, 1 ž konopljinih semen, 1 čž timijana, zeliščno sol in muškatni orešček.
• Na ponvi segreješ olje, oblikuješ polpetke in jih z žlico dodatno sploščiš ob ponev.
• Pečeš na vsaki strani do zlate barve in jih odlagaš na kuhinjsko brisačko.
Dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je Darja Tihelj.