cvetovi in listi tudi užitni. Cvetovi so značilno oranžne barve, rahlo grenkega in pikantnega okusa, ter
se v teh krekerjih lepo podajo s timijanom, makadamija oreščki pa prispevajo beljakovine za
energetsko bogat prigrizek.
Čas priprave: 15 minut
Čas pečenja: 20 minut
Priprava:
Pečico segrejemo na 200 °C.
Makadamija oreščke narežemo ali zmeljemo na majhne koščke. V posodo damo moko, oreščke,
ognjič, timijan, sladkor in sol ter dodamo olivno olje in vodo. Maso najprej premešamo z žlico, nato
pa jo pregnetemo z rokami, da se sestavine premešajo in postane gladka. Če je lepljiva, dodamo moko, če razpada pa še malo vode.
Pripravimo pekač s peki papirjem. Testo zgnetemo v daljše svaljke, ki jih narežemo na tanke kroge.
Krekerje razporedimo po površini pekača in pečemo približno 20 minut oz. dokler niso suhi, hrustljavi
in rahlo rjave barve. Ohlajene krekerje lahko do 2 tedna hranimo v zaprti posodi ter postrežemo z
omako za pomakanje po želji. Dober tek!
*fotografije in recept so avtorsko delo gdč.Petre, katere blog najdete na:
Hvala!