Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Galeta z breskvami❤

❤Galeta z breskvami❤
Napisala: Sara Okorn 26. November 2021 1 min branja

Ne veste, kaj bi spekli za posladkati. Ponujamo Vam idejo za sladko malico.

Recept za testo:
120 g ovsene moke + 1 žlica tapiokinega ali koruznega škroba
50 g masla (vegansko)
40 gramov kokosove kreme*
1 čajna žlička pecilnega praška 

1 jušna žlica sladkorja
Cimet, vanilija, ščep kurkume

Vse sestavine naj bodo hladne. Zgnetemo z rokami in postavimo v hladnik za toliko časa, da pripravimo nadev.

Recept za filo:
150 - 180 g breskev
3 jušne žlice sladkorja
1 jušna žlica limoninega soka
1 čajna žlička koruznega škroba
Ščep kurkume, cimeta, vanilije

Opcijsko lahko dodamo tudi malo svežega rožmarina.

Breskve narežemo na rezine. Dodamo ostale sestavine dobro premešamo. Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo. Razvaljamo ga tako, da ga postavimo med dva peki papirja. Pomokamo z vsake strani. Nežno razvljamo in vmes večkrat odlepimo s peki papirja in obrnemo. Namesto ovsene moke lahko uporabimo univerzalno brezglutensko moko - tako bo testo manj razpadalo. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah Celzija.

Lepo se reže in manj razpada, ko je dobro ohlajeno.

Recept in fotografije so last Anje Geč @Rastoča_Jablana.Hvala ❤

Deli z drugimi
Napisala: Sara Okorn Sem študentka Višje šole za živilstvo in prehrano. Fokus mojega življenja je zdrav slog prehranjevanja in življenja. Zanimajo me pripravki iz zelišč, prehranski dodatki ter veganska in vegetarijanska prehrana. Uživam v pisanju člankom medtem ko raziskujem nova področja, ki vam jih z veseljem predstavim.Uživajte z mano.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana