Ne veste, kaj bi spekli za posladkati. Ponujamo Vam idejo za sladko malico.
Recept za testo:
120 g ovsene moke + 1 žlica tapiokinega ali koruznega škroba
50 g masla (vegansko)
40 gramov kokosove kreme*
1 čajna žlička pecilnega praška
1 jušna žlica sladkorja
Cimet, vanilija, ščep kurkume
Vse sestavine naj bodo hladne. Zgnetemo z rokami in postavimo v hladnik za toliko časa, da pripravimo nadev.
Recept za filo:
150 - 180 g breskev
3 jušne žlice sladkorja
1 jušna žlica limoninega soka
1 čajna žlička koruznega škroba
Ščep kurkume, cimeta, vanilije
Opcijsko lahko dodamo tudi malo svežega rožmarina.
Breskve narežemo na rezine. Dodamo ostale sestavine dobro premešamo. Testo vzamemo iz hladilnika in razvaljamo. Razvaljamo ga tako, da ga postavimo med dva peki papirja. Pomokamo z vsake strani. Nežno razvljamo in vmes večkrat odlepimo s peki papirja in obrnemo. Namesto ovsene moke lahko uporabimo univerzalno brezglutensko moko - tako bo testo manj razpadalo. Pečemo 40 minut na 180 stopinjah Celzija.
Lepo se reže in manj razpada, ko je dobro ohlajeno.
Recept in fotografije so last Anje Geč @Rastoča_Jablana.Hvala ❤