Kdo se še ne spominja babičinega kosila s krompirjem in perutničkami? Tokrat obudimo spomine z vegi perutničkami.
Sestavine:
870 g cvetače
Masa:
100 g čičerikine moke
1 velika žlica kvasnih kosmičev
1 čajna žlička sladke paprike
1 čajna žlička himalajske soli
1/2 čajne žličke česna v prahu
malo popra
1/2 čajne žličke mlete kumine
2 dl vode ali ovsenega mleka
Premaz:
60 ml sojine omake
1 čajna žlička tapiokine moke
1 dcl vode
Priprava:
• 450g cvetače natrgamo na manjše cvetke ali narežemo na manjše kose. Malo jih osušimo s kuhinjsko brisačko. Cvetke damo v veliko posodo.
• Pripravimo maso, v manjši posodi zmešamo sestavine za maso in jo polijemo čez cvetke. Mešamo toliko časa, da so vse cvetke prekrite z maso. Previdno mešamo z rokami, dokler niso vse cvetke prekrite.
• Cvetke položimo na pekač obložen s peki papirjem in damo v ogreto pečico na 200°C za približno 20 minut.
• Med tem časom v majhni kozici segrejemo sojino omako in vodo. Dodamo še tapiokino moko in mešamo, dokler se premaz ne zgosti.
• Pečene cvetke vzamemo iz pečice in jih premažemo z omako. Pečemo še 10 minut.
Se Vam že ne cedijo sline? Odlično se poda s krompirjem in solato. Pa dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je ga. Darja Gantar. Hvala!