Curry, ki poživi vaša čutila. Tokrat Vam predstavljamo recept za malce drugačen curry.
Sestavine:
2 česna
paradižnik (cca.350 g)
nasekljan čili
1 čajno žličko kumine
1 čajno žličko koriandra
1 čajno žličko curryja
1 čajno žličko garam masale
1 čajno žličko kurkume
sol
poper
Priprava:
• Na olju prepražiš 2 česna in nasesekljan čili (jaz sem ga dala za pol čajne žličke).
• Dodaš začimbe - 1čž kumine, 1čž koriandra, 1čž curryja, 1čž garam masala, 1čž kurkume ter sol in poper.
Pražiš kakšno minutko.
• Dodaš narezan paradižnik na koščke (približno 2 = cca. 350g) in pražiš približno 3 minutke, da se malo razpusti.
• Dodaš 200g oprane rdeče leče in zaliješ z jušno osnovo - v 0,5l vode raztopiš 2 žlički Herbamare Bouillona.
• Ko je leča skuhana, dodamo še eno pločevinko kokosovega mleka in 1 žlico limoninega soka za osvežitev jedi.
Zraven se prilega basmati riž, za bolj hrustljav učinek sem naredila še ohrovtov čips
Božansko!
Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar. Hvala!