Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Cimetovi krhki piškotki s suhimi jabolki❤

❤Cimetovi krhki piškotki s suhimi jabolki❤
Napisala: Ema Dan 28. December 2021 1 min branja

Vonj po cimetu se prilega še posebej, temu zimskemu času. A cimetovi piškotki so odličen posladek za vsak letni čas!

Sestavine: 

• 200g fino mlete kokosove moke
• 1/2 čajne žličke pecilnega praška iz vinskega
kamna
• 100g jabolčnih krhljev
• 100g kokosovega sladkorja
• 100g kokosovega masla

• 2 čajne žličke indijskega trpotca
•2 dl vode

• ščepec soli
• 2 čajne žličke cimeta
• 1/2 čajne žličke kardamoma

čokolada za okrasitev

Priprava:
Testo za te piškote naredimo kar v multipraktiku 

• Najprej sesekljamo jabolčne krhlje, nato dodamo kokosovo moko, kockice masla in kokosov sladkor, pecilni prašek, ščepec soli in začimbe.

• Maso prestavimo v posodo. Pripravimo vezivo - indijski trpotec zmešamo z vodo in počakamo par minutk da se zgosti.

• Dodamo ga v posodo in maso dobro zmešamo in pregnetemo z rokami.

• Testo na čisti površini enakomerno razvaljamo in z modelčki oblikujemo piškotke. Polagamo jih na pekač na peki papir.

• Pečico segrejemo na 200°C in jih pečemo 10 minut.

• Ko se ohladijo, pripravimo stopljeno čokolado in jih po želji okrasimo 

* Glede na to, kako krhko testo je nastalo, so me spečeni piškoti presenetili v svoji trdnosti 

Piškotki zgledajo odlični. Prepričani smo, da tudi so!

Avtorica recepta in fotografije je ga. Darja Gantar. Hvala!

 

Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana