Slastna bučna juha z lečo.
Sestavine:
450g buče
sol
1 čajna žlička kumine
1/2 čajne žličke kurkume
poper
peteršilj
100g leče
lovorjev list
bučno olje
bučna semena
zelišča
2 čajne žličke jušne osnove Herbamare Bouillon (namesto soli)
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo pol čebule.
• Očistimo cca. 450g buče (katerekoli) in jo narežemo na kocke. Dodamo jo v lonec in pražimo približno 10min, nato pa začinimo s soljo*, 1 čajno žličko kumine, pol čajne žličke kurkume, poprom in peteršiljem.
• Po 5 minutah dodamo 100g leče (jaz sem dala rumeno) in zalijemo s 3-kratno količino vode. Lečo predhodno večkrat speremo pod tekočo vodo. V lonec damo tudi lovorjev list.
Pokrijemo in pustimo, da zavre oz. da se leča skuha.
• Odstavimo iz ognja in s paličnim mešalnikom zblendamo do željene teksture.
• Juhi lahko dodamo še žličko kvalitetnega bučnega olja, bučna semena in zelišča.
* Namesto soli, lahko damo 2 čajni žlički jušne osnove Herbamare Bouillon.