Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Bučina juha z lečo ❤

❤Bučina juha z lečo ❤
Napisala: Ema Dan 28. December 2021 1 min branja

Slastna bučna juha z lečo.

Sestavine:
450g buče 
sol 
1 čajna žlička kumine 
1/2 čajne žličke kurkume 
poper
peteršilj
100g leče
lovorjev list
bučno olje
bučna semena 
zelišča
2 čajne žličke jušne osnove Herbamare Bouillon (namesto soli) 


Priprava:

Na olivnem olju prepražimo pol čebule.

• Očistimo cca. 450g buče (katerekoli) in jo narežemo na kocke. Dodamo jo v lonec in pražimo približno 10min, nato pa začinimo s soljo*, 1 čajno žličko kumine, pol čajne žličke kurkume, poprom in peteršiljem.

• Po 5 minutah dodamo 100g leče (jaz sem dala rumeno) in zalijemo s 3-kratno količino vode. Lečo predhodno večkrat speremo pod tekočo vodo. V lonec damo tudi lovorjev list. 

Pokrijemo in pustimo, da zavre oz. da se leča skuha.

• Odstavimo iz ognja in s paličnim mešalnikom zblendamo do željene teksture.

• Juhi lahko dodamo še žličko kvalitetnega bučnega olja, bučna semena in zelišča. 

* Namesto soli, lahko damo 2 čajni žlički jušne osnove Herbamare Bouillon.

Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana