Odlični hlebčki, ki jih lahko jeste za zajtrk, malico ali večerjo.
♡Sestavine♡
♡ 100g rdeče leče
♡ 200g ajdove kaše
♡ 150ml tople vode
♡ 30g indijskega trpotca
♡ 1 pecilni prašek z vinski kamnom (12g)
♡ 1 žlička soli
♡Postopek priprave♡
Ajdovo kašo in rdečo lečo namočimo v vodo za 4 ure. Nato odcedimo in stresemo v blender in dodamo 150ml tople vode ter zblendamo. Zmes damo v posodo in dodamo indijski trpotec, pecilni prašek in sol. Vse skupaj dobro premešamo. Zmes pustimo počivati 15-20 minut. Nato oblikujemo hlebčke (1 hlebček=100g). Iz te mase jih dobimo 8. Hlebčke zložimo na pekač ter jim po želji dodamo še semena. Hlebčke pečemo 25 minut na 200°C. Voíla! Dober tek!
♡