Brezplačna poštnina nad 50€!
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Zunanji obkladek za lajšanje migrene in vnetij sklepov

Napisala: Jožica Gregorič 25. oktober 2019 1 min branja

Ingver je najpomembnejše zelišče, ki ne sme manjkati v vaši shrambi. V trgovinah lahko kupimo sveži ingver (korenina), suhi mleti v prahu, kandiran v lističih in koščkih, čaj ter bonbone. Okus ingverja je rahlo pekoč, sladek in kisel. S svojim pekočim delovanjem greje in krepi obtočila in je koristen pri odpravljanju škodljivih bakterij in zajedalcev v telesu. Ker nas greje pa je najbolj priporočljiv v jesensko-zimskem obdobju.

Ingver nam koristi pri različnih težavah, najbolj učinkovit pa je pri prehladih, želodčnih in prebavnih težavah. V indijskem zdravilstvu se uporablja pri odpravljanju težav pri depresiji. Seveda pa ima koristi tudi na krepitev telesa. Zelo pomemben je tudi v afrodizični kulinariki, še posebej za moške.

Sama ingver uporabljam za Ingverjevo juho, v presnih tortah in kolačkih ter piškotih, najraje pa imam kandirane ingverjeve kocke.

Potrebujemo:

1 l vode
15 gramov ingverja v prahu

Vodo zavremo, vanjo damo ingver v prahu in pustimo rahlo vreti 20 minut. Ohladimo na sobno temperaturo, namočimo gazo in položimo na čelo ali vnete dele telesa.

Viri:

Ščepec rešitve, Sanja Lončar, Sabina Topolovec, Marija Kočevar, Nadja Baćac
Naša Prehrana, Petar Papuga
Veganstvo za začetnike, Ruediger Dahlke

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana