Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski 'tunin' namaz

Napisala: Nina Jurišič 27. November 2020 1 min branja

Tako dober, da ga bodo še mesojedci z veseljem zmazali ;)

Veganski "tunin" namaz  / Vegan "tuna" spread
Veganski in brez glutena

Recept lahko poljubno prilagodimo. Dodamo lahko kapre, paradižnik, avokado. Namesto humusa lahko uporabimo vegansko majonezo. Izpustimo lahko alge, dodamo drugo vrsto alg. Recept je le osnova. 

Za dva velika sendviča potrebuješ:
1 konzervo čičerike (400 g, samo čičeriko brez vode)
Sok 1/2 limone
Približno 5 zvrhanih žlic koruze
2 žlici humusa + 4 žlice vode (zmešano)
2 čajni žlički nadrobljenih alg
1/2 rdeče čebule, nasekljano na čisto majhno
Česen v prahu
Sol in poper

Vse sestavine (razen 3 žlic koruzne in nasekljane čebule) zmiksamo v blenderju, vendar ohranimo teksturo, kjer so posamezne sestavine še vedno dobro ločijo. Vmešamo še preostali dve sestavini. Namaz lahko jemo v tortilji, na kruhu ali naprimer zavit v solatni list. Iz njega lahko oblikujemo tudi tunine polpete, ki jih popečemo. 

For two large sandwiches you need:
1 can of chickpeas (400 g)
Juice of 1/2 lemon
about 5 heaped tablespoons of corn
2 tablespoons of humus + 4 tablespoons of water (mixed)
2 teaspoons of crushed algae
1/2 red onion, finely chopped
Garlic powder
Salt and pepper

Mix all the ingredients (except 3 tablespoons of corn and chopped onions) in a blender, but keep the texture where the individual ingredients are still well separated. Stir in the remaining two ingredients. The spread can be eaten in a tortilla, on bread or, for example, wrapped in a salad leaf. From it we can also form tuna patties and grill them.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana