Brezplačna poštnina nad 25€! Nov teden, nova akcija ->
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski tiramisu v manj kot 10 minutah

Veganski tiramisu v manj kot 10 minutah
Napisala: Nina Jurišič 23. julij 2020 1 min branja

Avtorica recepta: Anja IG: @nosmoothiesplease

Hitri tiramisu v manj kot 10 minutah  / Tiramisu made in less than 10 minutes 
.
Veganski in brez glutena // Vegan and gluten free // Check below for English recipe
.
Svileni tofu, ki je uporabljen v receptu, lahko kupiš v trgovini @rastoca_jablana na pokriti tržnici BTC ali v spletni trgovini Rastoča Jablana. Ceramics are handmade by @clay.elej
.
Za 2 tiramisuja potrebuješ:
150 g navadnih piškotov (jaz sem uporabila veganske brezglutenske piškote)
0,5 dcl kave + 3 žlice agavinega sirupa + opcijsko rum ali kavni liker
400 g svilnega tofuja
vanilija
5 žlic agavinega sirupa
100 g kokosove smetane (ali strjeni del približno ene pločevinke kokosovega mleka)
Grenek kakav za posip

Postopek:
Skuhamo kavo in ji primešamo sirup in opcijsko alkohol. Tofu zmešamo z vanilijo (sirup, sveža vanilija, burbon sladkor, v prahu...) in 5 žlicami agavinega sirupa. Stepemo 100 g kokosove smetane in primešamo. Veganske brezglutenske piškote namočimo v kavno mešanico in obložimo kozarec za tiramisu. Čez zlijemo 1/4 tofujeve mase. Ponovimo še enkrat. Po vrhu posipamo grenek kakav.  V hladilniku ohladimo vsaj nekaj ur ali še boljše čez noč.
.
ENGLISH RECIPE  
For 2 tiramisus you will need:
150 g basic cookies (vegan gluten-free Albert like cookies)
0,5 dl strong coffee + 3 tbsp agave syrup + optionally rum or coffee liqueur
400 g silken tofu
Vanilla
5 tbsp agave syrup
100 g coconut cream (approximately hardened part of one can of coconut mylk)
Cocoa for dusting
.
Make coffee and add syrup and optionally alcohol. Mix tofu with vanilla (syrup, fresh vanilla, bourbon sugar ...) and 5 tablespoons of agave syrup. Whip 100 g of coconut cream and mix. Soak vegan gluten-free cookies in the coffee blend and line a tiramisu glass. Pour 1/4 of the tofu mass over it. Repeat. Sprinkle bitter cocoa over the top. Refrigerate for at least a few hours or better yet overnight.

Avtorica recepta: Anja
IG: @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Nadgoriška cesta 39, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana