Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo MAREC
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski 'ribji' polpeti

Veganski 'ribji' polpeti
Napisala: Nina Jurišič 15. December 2020 1 min branja

Slastni ne-ribji polpeti za fishburger

Veganski "ribji" polpeti  / Vegan "fish" cakes

Glavna sestavina polpetov je goba imenovana resasti bradovec, ki sem jo dobila pri Gobnjaku (@gobnjak ) ???? Ker takšne sestavine niso dostopne vsem, predstavljam tudi alternativo.Ne priporočam, da se uporabi kakšna druga vrsta gobe, ker je posebnost resastega bradovca ravno njegova, no, resasta struktura. Bolj se mi zdi primeren nezačinjen kuhan jackfruit, ki ima prav tako nitkastro strukturo. V tem primeru je potem treba malo eksperimentirati s količino drugih sestavin, ampak mislim, da bi lahko količino gobe zamenjala približno ena pločevinka. Ta recept sem že sprobala, zadeva se malenkost slabše drži skupaj, ker je jackfruit bolj tog, pomaga malo dodatne moke, po okusu pa mi je ševedno vrhunska. 

Če bi sestavine zmiksal nastane tudi super ribji namaz. Ker je vse prepraženo in kuhano ni nujno, da se polpeti še pečejo, zadeva je užitna tudi sama po sebi.  

Namesto sojinega jogurta bi lahko uporabili tudi vegansko majonezo, vendar poskušam kuhati s čim bolj osnovnimi sestavinami, zato sama majoneze nisem uporabila.

Sestavine so za približno 7 polpetov ali namaz za 2 osebi:
2 mini krompirja ali 1 srednji krompir
1 bela čebula, nasekljana
2 resasta bradovca (ali: beri komentar zgoraj)
2 žlici ovsene moke (po potrebi več, vendar ne preveč)
2 žlici sojinega jogurta (če je zadeva zelo tekoča manj, ali celo samo malo limone)
Peteršilj, koper, česen v prahu, sol, poper, olivno olje za pečenje

Nasekljamo čebulo in jo prepražimo. Narežemo gobe (glej slike naprej) in prepražimo. Dodamo začimbe, prepražimo. Krompirja skuhamo olupljena in olupimo kuhana, da dodamo čim manj vode v mešanico. Z sojinim jogurtom naredimo pire in zmešamo skupaj. Dodamo moko, da malo stoji. Po potrebi dodamo pol žličke indijskega trpotca. Maso oblikujemo z mokrimi rokami.  Masa je precej mokra, vendar to, da je v njej malo moke ohrani ta morski okus in strukturo. Polpete pečemo približno 10 minut na vsaki strani na 200 stopinjah Celzija, po potrebi več. Zravem priporočam domačo tatatrsko omako.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana