Veganski morski burger vam pričara okus po morju brez rib seveda :)
Veganski morski burger / Vegan "fish" burger
Burger je narejen iz kupljene @schaerglutenfree brezglutenske bombete na katero sem med peko dodala sezam, domače tatarske omake, čebule, solata, domačega "morskega polpeta" in paradižnika. Namesto brezglutenski koruznih drobtin se za paniranje lahko uporabi tudi polenta, vendar sem imela z drobtinami bistveno bolj okusen rezultat.
Za 3 burgerje (polpete) potrebuješ:
1 tofu klasične velikosti
Tofu razrežeš na 3 enake kose.
Za paniranje potrebuješ:
1 sloj: katerakoli univerzalni brezglutenska moka
2 sloj: 60 g čičerikine moke + 120 g vode + poper + drobljene alge + koper + črna sol
Opcijsko lahko dodamo še: limono, česen, itd.
3 sloj: brezglutenske koruzne drobtine za paniranje
Za tatarsko omako potrebuješ:
100 g veganske majoneze
2 jedilni žlici kopra
1 jedilna žlica limoninega soka
15 - 20 g nasekljanih kaper
Približno 12 majhnih nasekljanih kislih kumaric (cca. 80-90 g)
Vse sestavine zmešaš.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease