Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski morski burger

Napisala: Jožica Gregorič 4. November 2020 1 min branja

Veganski morski burger vam pričara okus po morju brez rib seveda :)

Veganski morski burger / Vegan "fish" burger

Burger je narejen iz kupljene @schaerglutenfree brezglutenske bombete na katero sem med peko dodala sezam, domače tatarske omake, čebule, solata, domačega "morskega polpeta" in paradižnika. Namesto brezglutenski koruznih drobtin se za paniranje lahko uporabi tudi polenta, vendar sem imela z drobtinami bistveno bolj okusen rezultat. 

Za 3 burgerje (polpete) potrebuješ:
1 tofu klasične velikosti

Tofu razrežeš na 3 enake kose. 

Za paniranje potrebuješ:
1 sloj: katerakoli univerzalni brezglutenska moka
2 sloj: 60 g čičerikine moke + 120 g vode + poper + drobljene alge + koper + črna sol
Opcijsko lahko dodamo še: limono, česen, itd.
3 sloj: brezglutenske koruzne drobtine za paniranje 

Za tatarsko omako potrebuješ:
100 g veganske majoneze
2 jedilni žlici kopra
1 jedilna žlica limoninega soka
15 - 20 g nasekljanih kaper
Približno 12 majhnih nasekljanih kislih kumaric (cca. 80-90 g)

Vse sestavine zmešaš.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana