Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Veganski polpeti iz rjave leče❤

❤Veganski polpeti iz rjave leče❤
Napisala: Jožica Gregorič 8. May 2024 1 min branja

Poletno kosilo. Priprava je enostavna in hitra. Polpeti so odlični in hrustljavi. Lahko uživate vroče ali hladne. Za kosilo ali piknike.

Sestavine:

Količina za 6 polpetov
 
❤ 11/2 lonček olupljenjega in kuhanega krompirja (lonček je 125ml)
❤ 1 lončka rjave leče (kuhane)
❤ 3/4 lončka drobtin (brezglutenskih)
❤ 2 stroka česna, nasekljana
❤ 1 čebula naribana na zelo drobno
❤ 1 žlica mletega peteršilja
❤ 1/2 čajne žličke kurkume v prahu
❤ sol in poper po okusu
 
Postopek:
 
 ❤ Iz naribane čebule v papirnati brisači iztisnemo sok. Poskusite iztisniti čim več tekočine, da zagotovite, da kotleti ne razpadejo.
Krompir skuhajte in pretlačite. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
❤ Rjavo lečo skuhajte. Odcedite vodo.
Zmešajte krompir in lečo. Z rokami jih zmečkajte, dokler se dobro ne premešajo.
❤  Mešanici krompirja in leče dodajte drobtine, čebulo, česen, peteršilj, kurkumo ter sol in poper po okusu.
 Zmes oblikujemo v polpete ovalne oblike.
 Cvrete polpete na srednje močnem ognju 6-7 minut na dosegljivi strani ali dokler polpeti ne postanejo globoko rjavi.
Kolteti razporedite po rešetki za peko, ki jo položite na pekač, obložen s papirnatimi brisačkami. Ta metoda bo iz pleskavic odstranila odvečno olje, hkrati pa bo zagotovila maksimalno hrustljavost. Lahko pa polpete razporedite po krožniku, obloženem s papirnatimi brisačkami. 
 Polpete potresemo s soljo in uživamo!
 

Tako pripravljene polpete lahko pojemo takoj toplo. Ali pa si pripravimo za malico za naslednji dan.

Polpete lahko hranimo v hladilniku 2 dni.

Dober tek! :)

 

 
 

        
Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana