Poletno kosilo. Priprava je enostavna in hitra. Polpeti so odlični in hrustljavi. Lahko uživate vroče ali hladne. Za kosilo ali piknike.
Sestavine:
Količina za 6 polpetov
❤ 11/2 lonček olupljenjega in kuhanega krompirja (lonček je 125ml)
❤ 1 lončka rjave leče (kuhane)
❤ 3/4 lončka drobtin (brezglutenskih)
❤ 2 stroka česna, nasekljana
❤ 1 čebula naribana na zelo drobno
❤ 1 žlica mletega peteršilja
❤ 1/2 čajne žličke kurkume v prahu
❤ sol in poper po okusu
Postopek:
❤ Iz naribane čebule v papirnati brisači iztisnemo sok. Poskusite iztisniti čim več tekočine, da zagotovite, da kotleti ne razpadejo.
❤ Krompir skuhajte in pretlačite. Pustite, da se ohladi na sobno temperaturo.
❤ Rjavo lečo skuhajte. Odcedite vodo.
❤ Zmešajte krompir in lečo. Z rokami jih zmečkajte, dokler se dobro ne premešajo.
❤ Mešanici krompirja in leče dodajte drobtine, čebulo, česen, peteršilj, kurkumo ter sol in poper po okusu.
❤ Zmes oblikujemo v polpete ovalne oblike.
❤ Cvrete polpete na srednje močnem ognju 6-7 minut na dosegljivi strani ali dokler polpeti ne postanejo globoko rjavi.
❤ Kolteti razporedite po rešetki za peko, ki jo položite na pekač, obložen s papirnatimi brisačkami. Ta metoda bo iz pleskavic odstranila odvečno olje, hkrati pa bo zagotovila maksimalno hrustljavost. Lahko pa polpete razporedite po krožniku, obloženem s papirnatimi brisačkami.
❤ Polpete potresemo s soljo in uživamo!
Tako pripravljene polpete lahko pojemo takoj toplo. Ali pa si pripravimo za malico za naslednji dan.
Polpete lahko hranimo v hladilniku 2 dni.
Dober tek! :)