Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski korenčkovi njoki brez glutena

Veganski korenčkovi njoki brez glutena
Napisala: Jožica Gregorič 12. October 2020 1 min branja

Privlačijo nas že s svojo barvo, pa tudi okus je božanski, rahlo sladek, rahlo slan, tako da zadovoljijo vse naše okušalne brbončice

Enostavni domači korenčkovi njoki  / Easy homemade carrot gnocchi
Vegan and gluten free // Check below for English recipe

Sestavine so za 2 - 4 porcije (glavna jed, priloga...). Priporočljivo je da se uporabi pasirka za krompir, lahko pa korenje tudi prepasiramo čez cedilo ali zmiksamo. ????

Sestavine za njoke:
500 g korenja
280 g brezglutenske moke
40 g margarine
20 g polente (koruznega zdroba)
1 vegansko "jajce" (1 žlica zmletih lanenih semen + 1 žlica korenčkovega soka), pustimo nekaj minut da nabrekne
Sol

Korenje olupimo in skuhamo. Prepasiramo in dodamo ostale sestavine. Razvaljamo z rokami (na pomokani površini) in narežemo njoke. Kuhamo cca. 2 minuti v vreli vodi - ko priplavajo na površje so kuhani. Jaz sem jih nato še prepražila na margarini.

ENGLISH RECIPE 
Recipe si for 2 - 4 portions (main dish, side dish...) You have to make sure there are no carrot particles in carrot puree.

Ingredients:
500 g carrots
280 g Werz gluten free flour
40 g vegan butter or margarine
20 g polenta (cornmeal)
1 flax egg (1 tbsp ground flax seeds + a little bit of carrot juice)

Peel and then cook carrots. Make a puree without carrot particles. Add other ingredients. Roll the dough (on a floured surface) with your hands and slice it into gnocchi shape. Cook the gnocchi in boiling water for approximately 2 minutes - when they float to the surface they are cooked. I also fried them on a little bit of vegan butter.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana