Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski jogurtov mousse s figami

Veganski jogurtov mousse s figami
Napisala: Jožica Gregorič 17. September 2020 1 min branja

Slastna, zdrava in lahka sladica za po kosilu ali pa kar za zajtrk

Jogurtov mousse s figami  / Yoghurt mousse with figs 

KAKO NAREDIM MOUSSE STRUKTURO BREZ BELJAKA/AQUAFABE?
Za pripravo recepta potrebuješ blender (ali močan palični mešalnik). Mehurčki se ustvarijo v blenderju, ko mešanico dovolj časa miksamo na dovolj visoki hitrosti. 

KOLIKO AGAR AGARJA NAJ UPORABIM?
Uporabimo približno 3/4 toliko kolikor piše na embalaži. Če želimo ustvariti npr. jogurtovo panakoto uporabimo točno toliko kot piše na embalaži. Pri tem receptu uporabimo manj, ker hočemo ohraniti zračnost, mehurčkasto strukturo in ne želimo, da se popolnoma strdi. 

KJE DOBIM KOKOSOVO SMETANO?
Uporabiš lahko pločevinko polnomastnega kokosovega mleka, ki ga čez noč pustiš v hladilniku. Ko ga odpreš pobereš ven le strjeni del. Kokosovo smetano za stepanje pa lahko kupiš tudi v vseh večjih trgovinah. Oboje, tudi strjeno kokosovo mleko, stepemo z električnim mikserjem. Pazi da je smetane 300 g!

KAKO NAJ PRIPRAVIM FIGE?
Jaz sem fige potresla z žličko rjavega sladkorja in spekla v pečici na 180 stopinjah/30 min. Bile so zelo okusne in zelo fotogenične, vendar pri jedi ne izgledaš najlepše, ker se ne režejo lepo. Sveže fige lahko tudi nasekljaš in dodaš nepečene. 

Sestavine za 6 velikih porcij moussa:
500 g sojinega jogurta
300 g kokosove smetane, stepene (iz pločevinke kokosovega mleka)
100 g sladkorja
sok 1 limone
50 g indijskih oreščkov
agar agar (za info o količini preberi opis zgoraj)

Dodatne sestavine:
3 velike fige ali 6 manjših
Žlička rjavega sladkorja

Agavin sirup kot preliv

Vse sestavine zmiksamo v blenderju. Nato skuhamo, da aktiviramo agar agar - po navodilih na embalaži. Zmes ponovno zmiksamo v blenderju na čim višji hitrosti, da nastane čim več mehurčkov. Natočimo v kozarčke, ohladimo. Ohlajene okrasimo s sadjem in prelijemo z agavinim sirupom. 

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana