Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganski cheesecake iz prosene kaše

Veganski cheesecake iz prosene kaše
Napisala: Nina Jurišič 15. December 2020 1 min branja

Njami sladica, ki je dobra tudi za lase

Ponarejen slovenski "cheesecake" iz prosene kaše / Fake Slovenian "cheesecake" with millet
 Vegan and gluten-free

Krema je pripravljena po receptu @cook.eat.and.smile ✨ Meni je bila res dobra, dodala sem le žličko koruznega škroba, da se je lepše rezala.

Sestavine so za manjšo torto iz 6-8 kosov.

Sestavine za podlago:
80 g ovsenih kosmičev
40g ovsene moke
70 g kokosovega sladkorja (lahko tudi malo manj navadnega)
70 g margarine
Sol

Stopiš margarino. Dodaš vse ostale sestavine in na hitro zmelješ, vendar ne v pasto. Na s peki papirjem obložen pekač naliješ maso za podlago, zravnaš in pečeš približno 10 minut na 180 stopinjah Celzija. 

Za kremo:
150 g prosene kaše
350 ml rastlinskega mleka (jaz sem uporabila pol sojinega in pol riževega)
Pločevinka (400 ml) kokosovega mleka, ohlajena čez noč
Vanilija in malo soli
20 ml agavinega ali javorjevega sirupa
1 žlica koruznega škroba 

Proseno kašo skuhaš (razkuhaš) z vsemi sestavinami, razen kokosovim mlekom in škrobom. Kaša mora popiti vso tekočino. Nato dodaš še strjen del kokosovega mleka in škrob in še enkrat zavreš. Zmiksaš. Gre tudi s paličnim, vendar traja kar nekaj časa. Vliješ čez pečeno podlago. 

Če ne želiš, da se na površini naredi skorjica (kot na sliki) tortico pokrij s folijo (kot puding) preden jo daš v hladilnik.

Torto shladimo. Režemo jo s čim bolj ostrim nožem, drugače se ne reže najlepše.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoohtiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana