Njami sladica, ki je dobra tudi za lase
Ponarejen slovenski "cheesecake" iz prosene kaše / Fake Slovenian "cheesecake" with millet
Vegan and gluten-free
Krema je pripravljena po receptu @cook.eat.and.smile ✨ Meni je bila res dobra, dodala sem le žličko koruznega škroba, da se je lepše rezala.
Sestavine so za manjšo torto iz 6-8 kosov.
Sestavine za podlago:
80 g ovsenih kosmičev
40g ovsene moke
70 g kokosovega sladkorja (lahko tudi malo manj navadnega)
70 g margarine
Sol
Stopiš margarino. Dodaš vse ostale sestavine in na hitro zmelješ, vendar ne v pasto. Na s peki papirjem obložen pekač naliješ maso za podlago, zravnaš in pečeš približno 10 minut na 180 stopinjah Celzija.
Za kremo:
150 g prosene kaše
350 ml rastlinskega mleka (jaz sem uporabila pol sojinega in pol riževega)
Pločevinka (400 ml) kokosovega mleka, ohlajena čez noč
Vanilija in malo soli
20 ml agavinega ali javorjevega sirupa
1 žlica koruznega škroba
Proseno kašo skuhaš (razkuhaš) z vsemi sestavinami, razen kokosovim mlekom in škrobom. Kaša mora popiti vso tekočino. Nato dodaš še strjen del kokosovega mleka in škrob in še enkrat zavreš. Zmiksaš. Gre tudi s paličnim, vendar traja kar nekaj časa. Vliješ čez pečeno podlago.
Če ne želiš, da se na površini naredi skorjica (kot na sliki) tortico pokrij s folijo (kot puding) preden jo daš v hladilnik.
Torto shladimo. Režemo jo s čim bolj ostrim nožem, drugače se ne reže najlepše.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoohtiesplease