Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Polpet iz sončničnega drobljenca in suhih jurčkov

Polpet iz sončničnega drobljenca in suhih jurčkov
Napisala: Nina Jurišič 21. July 2020 1 min branja

Avtorica recepta: Anja@No smoothies, please

Polpet iz sončničnega drobljenca in suhih jurčkov / Sunflower meal and dry porcinis patty 
.
Vegan and gluten free // Check below for English recipe
.
Polpeti po strukturi spominjajo na navadne pleskavice in so zato odlični za burgerje/piknik.

Drobljenec iz sončničnih semen lahko kupiš v trgovini @rastoca_jablana na pokriti tržnici BTC ali v spletni trgovini Rastoča Jablana. Burger je narejen iz domače veganske brezglutenske črne bombete s sezamom, polpeta, veganske majoneze s tartufi in kuhanega listnatega ohrovta. 
.
Za 4 velike polpete potrebuješ:
30 g suhih jurčkov
20 g mletih lanenih semen
50 g brezglutenske moke (jaz sem uporabila mešanico Werz)
76 g (ena embalaža) drobljenca iz sončničnih semen
20 g  brezglutenskih drobtin + drobtine v katerih bomo povaljali polpet 
Sol, poper in začimbe po okusu
.
Opis postopka:
Suhe jurčke rehidriramo v vroči vodi. Vodo, ki ima močas okus po jurčkih, uporabimo, da v njej skuhamo drobljenec. Nato dodamo še ostale sestavine in polovico mase zmiksamo, drugo polovico pa pustimo. Zmešamo vse skupaj in oblikujemo polpete. Polpete nežno povaljamo v drobtinah. Ocvremo jih v malo olja, opcijsko pa jih lahko spečemo tudi v pečici. 
.
ENGLISH RECIPE 
For 4 big patties you will need:
30 g dry porcinis
20 g ground flax seeds
50 g gluten-free flour (I used Schar B MIX)
76 g sunflower seeds meal (one packaging)
20 g gluten-free breadcrumbs
Salt, pepper, and spices 
.
Rehydrate dried porcinis in hot water. Use water, which has a strong porcinis taste, to cook meal in it. Then add the other ingredients and mix half of the mass. Mix everything together and form patties. Roll the patties gently in breadcrumbs. Fry them in a little oil (pictured) or optionally bake them in the oven.

Avtorica recepta: Anja@No smoothies, please

Deli z drugimi
Napisala: Nina Jurišič Zgodbi Rastoče Jablane sem se pridružila maja 2018. Zanima me zdrava prehrana, zelišča, vpliv prehranskih dodatkov na naše telo... Ko dobimo v trgovino kaj novega, se mi kar "učki posvetijo". Na internetu najraje brskam za recepti, sicer pa nisem "top" kuharica, z veseljem pa poskušam vse veganske jedi, predvsem pa sladice.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana