Japonske palačinke so nekaj res posebnega, lažje prebavljive pa so, če so veganske in brez glutena
Veganske japonske palačinke / Vegan Japanese pancakes
Vegan and gluten-free
Ceramics are handmade by @clay.elej
The recipe is by @okonomikitchen , I just changed the flour for gluten-free.
Za 4 palačinke (2 - 4 porcije) potrebuješ:
180 ml kokosovega mleka
1 jedilna žlica kisa
1 jedilna žlica vanilije
Sestavine zmešaj in počakaj.
120 g brezglutenske mešanice za pecivo
20 g krompirjevega škroba (ne zamenjaj za drug škrob)
36 g belega sladkorja
21 g pecilnega praška
črna sol in kvasni kosmiči
Sestavine premešaj.
60 ml ohlajene aquafabe (tekočina konzervirane čičerike)
1/4 čajne žličke vinskega kamna
Zmešaj v trd sneg.
Suho mešanico na hitro zmešaj s kokosovo mešanico. Ne mešaj preveč, grudice niso problem. Jaz sem nekaj sekund mešala z električnim mikserjem. Nato nežno vmešaj stepeno aquafabo. Segrej ponev in nato daj na najmanjši ogenj (ali 1-2 na indukciji). Na ponev z oljem prilepi peki papir in gor položi namaščen kovinski modelček. Napolni 50%-70%. Pazi, da ne napolniš preveč, ker bo modelček potrebno obrniti. Peči 8-15 minut na eni strani in nato obrni. Peci približno 10 minut. Z zobotrebcem preveri ali so pečene. Serviraj z javorjevim sirupom.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease