Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganska tropska mango pita

Veganska tropska mango pita
Napisala: Jožica Gregorič 21. September 2020 1 min branja

Slastna, dišeča, popelje vas v tropske kraje in še čudovita na pogled

Tropska pita (kokos, mango, pasijonka, meta) / Tropical pie (coconut, mango, passion fruit, mint)
Vegan and gluten free / Check below for English recipe

Recipe is inspired by @elavegan and @biancazapatka

Sestavine so zapisane za pekač premera 28 cm. 

Ze testo potrebuješ:
240 g prepraženih mandljev
150 g kokosove moke
3,5 žlice kokosovega olja
19 datljev
Vanilija

Sestavine zmiksamo in pritisnemo ob pekač. Ohladimo.

Sestavine za kremo:
400 g tofuja
450 g mangovega pireja
40 g sladkorja
60 g koruznega škroba
3 žlice limoninega sladkorja
22 g kokosovega olja
kurkuma
vanilija

Zmiksamo, skuhamo in nalijemo na testo. Ohlajamo vsaj nekar ur. Prelijemo z 250 ml sadnega pireja, ki ga pokuhamo z ustrezno količino agar agarja. 

Pita je okrašena s pasijonkimi krispiji, kokosovim cipsom, kokosovo kremo in meto.

ENGLISH RECIPE  
Ingredients are for pie baking pan with 28 centimeters diameter. 

For the dough you need:
240 g almonds
150 g coconut 
3,5 tbsp coconut oil
19 dates
Vanilla

Mix all the ingredients and press the into the pan. Chill for a few hours. 

For the cream/custard you need:
400 g tofu
450 g mango puree
40 g sugar
60 g cornstarch 
3 tbsp lemon juice
22 g coconut oil
Turmeric 
Vanilla

Mix all the ingredients and cook the cream. Pour on the crust and chill for a few hours. Mix 250 ml and the correct amout of agar agar for mango gel (cook it, of course!) Pie is decorated with passion fruit crispies, coconut chips, coconut cream and mint.

Avtorica recepta: Anja IG@nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana