Kdo ne obožuje nutelle? Veganska pita brez glutena z domačo nutello vas bo popeljala v svet brezgrešnih sladic
Veganska brezglutenska "Nutella" pita / Vegan and gluten-free "Nutella" pie
Vegan and gluten-free // For and English recipe send me a message
Ceramics are handmade by @clay.elej , The recipe for the crust is inspired by @makingthymeforhealth, The recipe for the filling is inspired by @sortedfood
Sestavine so zapisane za pekač premera 28 cm.
Pito sem postregla s sadjem, baziliko in sadnim prelivom. Priporočam, da se lešnike najprej prepraži.
Za brezglutensko testo potrebuješ sestavine:
300 g razmaščene mandljeve moke (ne drobljeni mandlji!)
65 g tapiokinega škroba
160 g margarine
2 žlici sladkorja
ščep soli
vanilija
Približno 4-6 žlic vode (vodo dodajaj počasi, dokler ni testo lepo sprijeto)
Sestavine zgnetemo z rokami. Pekač namastimo in testo pritisnemo ob pekač. Meni je testo razpadalo in je trajalo kar nekaj časa, da se je prijelo ob pekač, vendar ga je mogoče oblikovati. Če ga je zelo težko oblikovati, smo dodali premalo vode. Če so na testu vidne razpoke bo testo med peko tam razpadlo, zato je pomembno, da ga res dobro stisnemo ob pekač. Še enkrat shladimo in nato obteženo pečemo približno 25 na 180 stopinjah. Testo vmes odkrijemo in ga vzamemo iz pečice, ko je pečeno.
Za nadev potrebuješ:
480 ml sojine smetane za kuhanje
280 g temne veganske čokolade
120 glešnikov (najboljše prepraženi)
60 g sladkorja
70 g margarine
Čokolado stopimo s smetano in margarino. Dodamo ostale sestavine in zmiksamo v gladko zmes. Nalijemo v ohlajeno testo in ohladimo čez noč. Dlje kot pita stoji, boljša je.
Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease