Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Veganska brezglutenska 'nutella' pita

Veganska brezglutenska 'nutella' pita
Napisala: Jožica Gregorič 22. October 2020 1 min branja

Kdo ne obožuje nutelle? Veganska pita brez glutena z domačo nutello vas bo popeljala v svet brezgrešnih sladic

Veganska brezglutenska "Nutella" pita / Vegan and gluten-free "Nutella" pie 
Vegan and gluten-free // For and English recipe send me a message 

Ceramics are handmade by @clay.elej , The recipe for the crust is inspired by @makingthymeforhealth, The recipe for the filling is inspired by @sortedfood

Sestavine so zapisane za pekač premera 28 cm.   

Pito sem postregla s sadjem, baziliko in sadnim prelivom. Priporočam, da se lešnike najprej prepraži.

Za brezglutensko testo potrebuješ sestavine:
300 g razmaščene mandljeve moke (ne drobljeni mandlji!)
65 g tapiokinega škroba
160 g margarine
2 žlici sladkorja
ščep soli
vanilija
Približno 4-6 žlic vode (vodo dodajaj počasi, dokler ni testo lepo sprijeto)

Sestavine zgnetemo z rokami. Pekač namastimo in testo pritisnemo ob pekač. Meni je testo razpadalo in je trajalo kar nekaj časa, da se je prijelo ob pekač, vendar ga je mogoče oblikovati. Če ga je zelo težko oblikovati, smo dodali premalo vode. Če so na testu vidne razpoke bo testo med peko tam razpadlo, zato je pomembno, da ga res dobro stisnemo ob pekač. Še enkrat shladimo in nato obteženo pečemo približno 25 na 180 stopinjah. Testo vmes odkrijemo in ga vzamemo iz pečice, ko je pečeno.

Za nadev potrebuješ:
480 ml sojine smetane za kuhanje
280 g temne veganske čokolade
120 glešnikov (najboljše prepraženi)
60 g sladkorja
70 g margarine

Čokolado stopimo s smetano in margarino. Dodamo ostale sestavine in zmiksamo v gladko zmes. Nalijemo v ohlajeno testo in ohladimo čez noč. Dlje kot pita stoji, boljša je.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana