Umešana veganska jajčka za zajtrk, kosilo ali večerjo s tofujem in svilenim tofujem. Hranljiv in zelo zdrav obrok.
Recept za 1 porcijo:
1 velik žlica kokosovovega olje
2 velike žlice narezanega na majhne koščke koromača (gomolj) ali zelja
1 strok česna nasekljan (lahko tudi izpustite)
100 gr. tofuja (narežemo na majhne koščke)
2 veliki žlici svilnatega tofuja
½ čajne žličke kurkume
½ čajne žličke črna sol (schwarz salz) Cosmoveda
ščep popra
Priprava:
- Iz vrečke vzemi tofu in ga obriši s papirnatimi brisačami. Nareži ga na manjše koščke kvadratke, približno pol centimetra, in stresi v posodo ter zmešaj s svilnatim tofujem.
- V večjo ponev na srednji ogenj daj 1 veliko žlico kokosovega olja. Ko se stopi dodaj na koščke narezan gomolj koromača (ali zelja) in česen, popraži da postekleni in malo zadiši. Dodaj zmežan tofu in ½ čajne žličke kurkume, še malo popraži. Nato dodaj še ½ čajne žličke črne soli.
- V ponev potresi še črno sol premešaj in jed je gotova.
Postreži na krožniku, namesto kruha vzemi brezglutenske krekerje Blumenbrot
Dober tek. Uživaj.
Pripravila Jožica Gregorič