Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo MAREC
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Torta iz prosene kaše

Torta iz prosene kaše
Napisala: Jožica Gregorič 17. April 2020 1 min branja

Prosena kaša je zdrava, brez glutena in vsebuje veliko vitaminov iz skupine B.

Sestavine:
300g ekološke prosene kaše Rastoča Jablana
3 dcl ananasovega soka (100%)
1/2 marelične marmelade z agavinim sirupom ali marelične marmelade z eritritolom
100g ekoloških kokosovih kosmičev Rastoča Jablana

Postopek:
Proseno kašo skuhamo v ananasovem soku. Kuhamo približno 20 minut. Polovico kuhane kaše naložimo v model za torto. Nanjo namažemo marmelado, najboljša je marelična. Na njo dodamo še ostalo polovico kuhane prosene kaše. Nato posujemo s kokosovimi kosmiči. Damo v hladilnik. Po 4 urah je torta iz prosene kaše že strjena in se odlično reže. 

Z isto vsebino lahko naredimo tudi prosene kuglice. V veliko žlico damo kuhano proseno kašo, nanjo naložimo malo žličko marmelade, nato damo še eno veliko žlico kuhane prosene kaše. Vse skupaj nežno stisnemo z rokami in povaljamo v kokosovih kosmičih. Lahko naredimo velike ali majhne prosene kroglice. Damo v hladilnik, po 4 urah pa lahko serviramo.

 

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana