Prosena kaša je zdrava, brez glutena in vsebuje veliko vitaminov iz skupine B.
Sestavine:
300g ekološke prosene kaše Rastoča Jablana
3 dcl ananasovega soka (100%)
1/2 marelične marmelade z agavinim sirupom ali marelične marmelade z eritritolom
100g ekoloških kokosovih kosmičev Rastoča Jablana
Postopek:
Proseno kašo skuhamo v ananasovem soku. Kuhamo približno 20 minut. Polovico kuhane kaše naložimo v model za torto. Nanjo namažemo marmelado, najboljša je marelična. Na njo dodamo še ostalo polovico kuhane prosene kaše. Nato posujemo s kokosovimi kosmiči. Damo v hladilnik. Po 4 urah je torta iz prosene kaše že strjena in se odlično reže.
Z isto vsebino lahko naredimo tudi prosene kuglice. V veliko žlico damo kuhano proseno kašo, nanjo naložimo malo žličko marmelade, nato damo še eno veliko žlico kuhane prosene kaše. Vse skupaj nežno stisnemo z rokami in povaljamo v kokosovih kosmičih. Lahko naredimo velike ali majhne prosene kroglice. Damo v hladilnik, po 4 urah pa lahko serviramo.