Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Spomladanski zavitki

Napisala: Jožica Gregorič 20. July 2020 1 min branja

1,2,3 in slastni, hitro pripravljeni, veganski zavitki brez glutena so že na mizi :)

Sestavine: 
- rižev papir
- stekleni rezanci
- poljubna zelenjava (npr. paradižnik, oražno in rumeno korenje, zelena, rumena in rdeča paprika in zelje)
- oluščen sezam
- shoyu ali tamari omaka
- morska sol Rastoča Jablana

Omaka #1:
- temni ali svetli tahini
- sok 1 limone
- javorjev sirup
- voda
- morska sol Rastoča Jablana

Omaka #2:
- sladko kisla čili omaka


Postopek: 
Korenček olupimo in narežemo na tanke rezine. Paprikam odstranimo semena in jih narežemo na rezine. Zeljno glavo prerežemo čez polovico in jo narežemo kot ostalo zelenjavo, enako naredimo s paradižniki. Steklene rezance damo v vrelo vodo, jih rahlo zrahljamo in pustimo stati 5 minut. Nato jih odcedimo. Dodamo jih k zelenjavi. Premešamo. Začinimo s soljo in shoyu ali tamari omako. Ponovno premešamo. V drugo posodo nalijemo mlačno vodo. V to vodo potopimo riževe lističe za par sekund, da se zmehčajo. Vzamemo listič in posujemo nanj malo sezamovih semen. Dodamo zelenjavo. Več kot bo nadeva, večji bodo spomladanski zavitki. Riževi lističi se kar sami lepijo, tako da praktično ne rabimo nobenih dodatkov. Lahko ga pojemo surovega, lahko pa ga spečemo (v ponvi ali pečici - pečemo jih na 180°C približno 10 minut).

Omaka 1#:
Omako naredimo po občutku. V posodico damo tahini, malo limoninega soka, malo soli, javorjevega sirupa in vode.

Omaka 2#:
Omako nalijemo v simpatično posodico.

Odlično je, mmmm!

 

 

 

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana