Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Slivova pita z drobljencem

Slivova pita z drobljencem
Napisala: Jožica Gregorič 27. October 2020 2 min branja

Brezglutensko pito lahko pripravimo iz kateregakoli sadja, priporočam pa, da jo najprej preizkusite s slivami - ne bo vam žal. Že med peko se vam bodo cedile sline, saj omamno diši.

Slivova pita z drobljencem  / Plum crumble pie 
Vegan and gluten free // Check below for English recipe

All plates are handmade by @clay.elej

Sestavine so zapisane za pekač 21 cm x 32 cm. Pita je lahko tudi višja/nižja, recept se lahko za drugačen pekač prilagodi približno - ni zahteven.

Za sadni sloj potrebuješ:
1 kg zamrznjenega sadja (jaz sem uporabila polovico sliv in drugo polovico mešanico jagod in malin)
Sladkor po okusu (jaz sem dodala 8 žlic sladkorja)
Nekaj žlic vode
30 g Gustina (koruzni škrob)
Limonin sok (po okusu)
.
Vse sestavine zmešaš in pokuhaš. Zaradi Gustina je pomebno, da masa vre in se ne le segreje.
.
Za sloj testa postrebuješ:
350 g brezglutenske moke 
50 g ovsenih kosmičev (pazi, da so brez sledi glutena!)
40 g zmletih mandljev
Sladkor po okusu (jaz sem dodala 3 žlice)
Ščep soli
Dodatno ovseni kosmiči, da pokriješ dno pekača. .

Vse sestavine zgneteš z rokami, dokler struktura ne spominja na drobtine.  Pekač namastiš in ga potreseš z ovsenimi kosmiči. Nato na dno razporediš približno dve do tri pesti drobljenca, čez zliješ tekočo mešanico sadja in po vrhu raztreseš še preostali drobljenec. Pečeš približno 30 min na 180 stopinjah. Pita se strdi, ko se ohladi, dobra pa je tudi vroča.


ENGLISH RECIPE

The recipe is for 21 cm x 32 cm pan, but you can make it lower/higher. .
Strawberry layer:
1 kg frozen fruit (I used plums and a few strawberries and raspberries)
Sugar (add to taste, I used 8 tbsp)
A little bit of water for cooking
30 g corn starch
Lemon juice (add to taste)

Mix all the ingredients and boil them. Cook for a few minutes and set aside.

Crumble layer:
350 g gluten-free flour (I used Schar B MIX and Schar C MIX)
50 g oats (make sure they''re gluten-free)
40 g ground almonds
Sugar to taste (I added 3 tbsp)
Pinch of salt
You need about 3 tbsp of oats to cover the pan.

Knead all the ingredients until the texture resembles breadcrumbs. Grease the pan. Flour the pan using oats. Add about 2-3 full fists of crumble mixture to the pan. Cover it with cooked fruit (add all the liquid!). Spread all the leftover crumble over fruit.

Avtorica recepta: Anja IG @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana