Obožujem lazanjo, še posebej pa tako s sušenimi paradižniki
Klasična lazanja z dodanimi sušenimi paradižniki / Classic lasagna with added sun dried tomatoes
Sončnični drobljenec se lahko zamenja s sojinim drobljencem, vendar bo okus jedi slabši.
Recept zadostuje za 2-4 osebe.
Omaka:
500 ml rastlinskega mleka
50g brezglutenske moke po izbiri
50 g margarine
kvasni kosmiči (jaz sem dodala približno 5 zvrhanih žlic)
sol in poper
Stopi margarino in moko. Prilij mleko in kosmiče in kuhaj dokler se ne zgosti.
Veganski "mesni" nadev:
1 čebula, nasekljana
2 korenja, nasekljana
5 sušenih paradižnikov
750 ml paradižnikove mezge
76 g (ena embalaža) drobljenca iz sončničnih semen
Sol, poper, olivno olje in začimbe po okusu (jaz sem uporabila baziliko in sladko papriko)
Mezgo zmiksaj s sušenimi paradižniki ali pa jih nasekljaj in vmešaj. Vse sestavine razen mezge in drobljenca prepraži. Prelij z mezgo, zmešaj in dodaj drobljenec. Kuhaj približno 15 minut.
Dodatno:
100-150 g listov za lazanjo in veganski sirček za posip in listi bazilike (opcijsko)
Postopek:
Potrebuješ približno 100-150 g suhih listov za lazanjo. Najprej v pekač položi list, čez prelij nekaj žlic omake, čez prelij nekaj žlic veganske "mesne" omake. Ponovi približno 3x, odvisno od velikosti pekača. Zaključi z vegansko bolognese omako. Po vrhu opcijsko položi bazilikine liste in veganski sirček. Peci približno 40 min na 180 stopinjah.
Avtorica recepta: Anja @nosmoothiesplease