Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Slastna veganska lazanja s sušenimi paradižniki

Slastna veganska lazanja s sušenimi paradižniki
Napisala: Jožica Gregorič 7. September 2020 1 min branja

Obožujem lazanjo, še posebej pa tako s sušenimi paradižniki

Klasična lazanja z dodanimi sušenimi paradižniki / Classic lasagna with added sun dried tomatoes 

Sončnični drobljenec se lahko zamenja s sojinim drobljencem, vendar bo okus jedi slabši.

Recept zadostuje za 2-4 osebe.

Omaka:
500 ml rastlinskega mleka
50g brezglutenske moke po izbiri
50 g margarine
kvasni kosmiči (jaz sem dodala približno 5 zvrhanih žlic)
sol in poper
Stopi margarino in moko. Prilij mleko in kosmiče in kuhaj dokler se ne zgosti.

Veganski "mesni" nadev:
1 čebula, nasekljana
2 korenja, nasekljana
5 sušenih paradižnikov 
750 ml paradižnikove mezge
76 g (ena embalaža) drobljenca iz sončničnih semen
Sol, poper, olivno olje in začimbe po okusu (jaz sem uporabila baziliko in sladko papriko)
Mezgo zmiksaj s sušenimi paradižniki ali pa jih nasekljaj in vmešaj. Vse sestavine razen mezge in drobljenca prepraži. Prelij z mezgo, zmešaj in dodaj drobljenec. Kuhaj približno 15 minut.

Dodatno:
100-150 g listov za lazanjo in veganski sirček za posip in listi bazilike (opcijsko)

Postopek:
Potrebuješ približno 100-150 g suhih listov za lazanjo. Najprej v pekač položi list, čez prelij nekaj žlic omake, čez prelij nekaj žlic veganske "mesne" omake. Ponovi približno 3x, odvisno od velikosti pekača. Zaključi z vegansko bolognese omako. Po vrhu opcijsko položi bazilikine liste in veganski sirček. Peci približno 40 min na 180 stopinjah.

Avtorica recepta: Anja @nosmoothiesplease

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana