Brezplačna poštnina nad 50€!
Klikni za skok na akcijo
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Sejtanovi zrezki po dunajsko, pariško ali marinirani

Sejtanovi zrezki po dunajsko, pariško ali marinirani
Napisala: Jožica Gregorič 14. marec 2021 1 min branja

Postopek in začimbe za paniranje sejtanovih zrezkov po vegansko

Kaj potrebujemo za pripravo sejtan zrezkov:
- sejtan moka,
- sol,
- česen,
- kumina,
- kumin,
- koriander,
- voda,
- olje,
-pirina ali pšenična moka,
- pirin zdrob.

Postopek za dunajske sejtanove zrezke:

Pripravimo kuhane sejtanove zrezke. In pripravimo tri sklede za postopek paniranja

V prvo skledo pripravimo pirino moko,
v drugo (namesto jajca) 1 mž(malo žlico) soli, 1mž česna v prahu, 1mž kumine, 1mž kumin, 1m koriandra, 3 vž(velika žlica) vode, 1 vž pirine moke, vse skupaj zmešamo, če je pregosto dodamo še malo vode (podobno naj bi bilo kot je masa za palačinke),
v tretjo skledo pirin zdrob.

Zrezke povaljamo najprej v pirini moki, nato v veganskem jajčku in nato še v pirinem zdrobu. Takšen zrezek spečemo na vročem sončničnem olju na hitro na obeh straneh. Zlato rjavo pečene zrezke zložimo na papirnat prtič da se osušijo.

Postopek za pariške je isti, le da izpustimo pirin zdrob.

Marinirani sejtan zrezki: Pripravimo začimbe sol, česen, peteršilj vse po 1 mž in olje 2 vž. Vse skupaj zmešamo, polijemo po sejtan zrezkih jih nežno pregnetemo in shranimo v hladilnik.

Pa dober tek!

 

mž(malo žlica)
vž(velika žlica)

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana