Postopek in začimbe za paniranje sejtanovih zrezkov po vegansko
Kaj potrebujemo za pripravo sejtan zrezkov:
- sejtan moka,
- sol,
- česen,
- kumina,
- kumin,
- koriander,
- voda,
- olje,
-pirina ali pšenična moka,
- pirin zdrob.
Postopek za dunajske sejtanove zrezke:
Pripravimo kuhane sejtanove zrezke. In pripravimo tri sklede za postopek paniranja
V prvo skledo pripravimo pirino moko,
v drugo (namesto jajca) 1 mž(malo žlico) soli, 1mž česna v prahu, 1mž kumine, 1mž kumin, 1m koriandra, 3 vž(velika žlica) vode, 1 vž pirine moke, vse skupaj zmešamo, če je pregosto dodamo še malo vode (podobno naj bi bilo kot je masa za palačinke),
v tretjo skledo pirin zdrob.
Zrezke povaljamo najprej v pirini moki, nato v veganskem jajčku in nato še v pirinem zdrobu. Takšen zrezek spečemo na vročem sončničnem olju na hitro na obeh straneh. Zlato rjavo pečene zrezke zložimo na papirnat prtič da se osušijo.
Postopek za pariške je isti, le da izpustimo pirin zdrob.
Marinirani sejtan zrezki: Pripravimo začimbe sol, česen, peteršilj vse po 1 mž in olje 2 vž. Vse skupaj zmešamo, polijemo po sejtan zrezkih jih nežno pregnetemo in shranimo v hladilnik.
Pa dober tek!
mž(malo žlica)
vž(velika žlica)