Kako pripraviti sejtan zrezke in katere začimbe potrebujemo.
Za doma narejene sejtan zrezke potrebujemo:
glutensko moko
pirin zdrob
suha zelenjava za juho brez soli
voda
Recept za pripravo :
500g glutenske moke
100g pirin zdrob
30g suhih zelišč za juho (korenček, peteršilj, por, zelena, luštrek)
Vse skupaj zmešamo. Mešanici dodamo 900ml mlačne do hladne vode, zmešamo na hitro in pustimo počivati.
Čez 30 minut, testo prerežemo in naredimo dva kupčka. Vsakega posebej pregnetemo in naredimo 2 srednjevisoki in podolgovati štruci.
Iz vsake štruce narežemo zrezke, 1 cm debele.
Med tem damo kuhati 5 l vode. Ko zavre v vodo počasi zlagamo sejtanove zrezke, do 10 kos naenkrat. Kuhamo 10 minut. Že zelo hitro po 4 minutah previdno in nežno premešamo do dna, da se nam ne prilepijo na dno posode. Po 10 minut kuhanja jih z vilico ali lopatko vzamemo iz vode. Zložimo jih v cedilo, vsakega posebej še malo pritisnemo z lopatko, da odcedimo vodo. Postopek ponovimo, dokler nam ne zmanjka sejtanovih zrezkov. Takšne sejtane lahko uporabimo za dunajske ali pariške zrezke, lahko jih mariniramo ali pa damo v zmrzovalnik.
V nadaljevanju Sejtanovi zrezki po dunajsko, pariško in marinirani.
.