Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Rožice ali srčki - presni piškoti

Rožice ali srčki - presni piškoti
Napisala: Jožica Gregorič 1. December 2021 1 min branja

Slastne in hitro pripravljene rožice, zvezdice, srčki in kar se še zmislite. Presni piškoti s katerimi se lahko pohvalite.

Sestavine:

500g datelji eko
1 limona sok eko
1 čž ingver v prahu eko
1 čž cejlonski cimet v prahu eko
1/2 čž muškatnega oreščka eko
1/4 kg mandljeve moke eko

Postopek:

Datlje operemo (lahko tudi malo namočimo) zmeljemo.
Limono ožamemo v sok. V sok limone natresemo vse začimbe, ingver, cejlonski cimet, muškatni orešček in vse skupaj dobro premešamo. Tekočo zmese polijemo po zmletih datljih in vse skupaj pregnetemo.
ali
Tekočo zmese polijemo po celih datljih in vse skupaj zmikasmo. (meni je bolj všeč prvo)

Na dobljeno zmes natresemo mandljevo moko, ter vse skupaj dobro pregnetemo. Dobljeno maso damo v hladilnik za 1 do 2 uri. Nato iz nje naredimo kuglice. Kuglice lahko povaljamov v kokosovi moki ali kakavu. Lahko pa iz kuglic naredimo z modelčki za piškote rožice, zvezdice, srčke ali kakšne druge oblike. Piškote povaljamo v kokosovi moki ali kakavu. Na sredino rožice lahko date sušeno aronijo ali rozine. Piškote potem hranite v hladilnku. Rok trajanja vaših presnih piškotov je 20 dni do 1 mesec (seveda če jih ne boste prej pojedli). Bodite kreativni in uživajte v pripravi.

čž = čajna žlica

Povezava do video recepta

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana