Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Recept za ingverjevo juho❤

Recept za ingverjevo juho za izboljšanje imunskega sistema
Napisala: Jožica Gregorič 24. October 2019 1 min branja

Ingver je najpomembnejše zelišče, ki ne sme manjkati v vaši shrambi. V trgovinah lahko kupimo sveži ingver (korenina), suhi mleti v prahu, kandiran v lističih in koščkih, čaj ter bonbone. Uporabimo ga v juhah, slanih jedeh, marmeladah, kremah, sadnih kupah ter sladoledu. Pri nas je dobro poznan kot začimba v suhi obliki v prahu. Okus ingverja je rahlo pekoč, sladek in kisel.

Ingver vsebuje široko paleto eteričnih olj, najbolj znana sta limonen, citral, neral in kurkumin, vsebuje tudi škrob, encime in maščobne kisline, beljakovine, minerale kalij, kalcij, magnezij, fosfor, železo, ter vitamin A. S svojim pekočim delovanjem greje in krepi obtočila in je koristen pri odpravljanju škodljivih bakterij in zajedalcev v telesu. Ker nas greje pa je najbolj priporočljiv v jesensko-zimskem obdobju. Ingver (po TKM se mu pripisuje element kovine, kar pomeni da deluje najbolje na pljuča in črevesje) deluje na dihala in črevesje, na prebavo, za krepitev telesa, spolno in življenjsko moč.

V vednosti: Ingver v večjih količinah ne priporočamo ljudem, ki jemljejo tablete za redčenje krvi, in pred operacijami.

Sama ingver uporabljam za ingverjevo juho, v presnih tortah in kolačkih ter piškotih, najraje pa imam kandirane ingverjeve kocke ali lističe.

Za ingverjevo juho potrebujemo:

1 jušna žlica ingverja v prahu
1l vode
polovico hokaido buče (koščki)
polovico daikon repe
malo korenja
1 kos zelenjavna jušna kocka (Vitam)
1 strok česna, sol, poper po okusu
½ čajne žličke kurkume

Postopek:

Posodo z vodo postavimo na štedilnik in damo vanjo narezano hokaido bučo, daikon repo in korenje. Kuhamo do vretja, nato dodamo 1 zelenjavno kocko, malo soli in ingver v prahu. Kuhamo še 15-20 minut in juhica je pripravljena. Lahko jo zmiksamo s paličnim mešalnikom in jo popijemo ali pa pustimo koščke in jo pojemo. Na vrhu pa lahko potresemo bučna semena za dekoracijo in še boljši okus. Dober tek!

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana