Poštnina 3,80 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

PŠENICA NA ZATOŽNI KLOPI. GLUTEN

PŠENICA NA ZATOŽNI KLOPI. GLUTEN?
Napisala: Jožica Gregorič 4. September 2024 2 min branja

Prehrana, bogata z žiti, še posebej pšenico, lahko povzroči vrsto težav, kot so alergije, intoleranca na gluten, celiakija, prebavne motnje, napihnjenost, kandida, utrujenost in še bi lahko naštevali. Pšenico najdemo skoraj v vsakem obroku, saj je prisotna v kruhu, pizzi, testeninah, rezancih, sladicah itd.

PŠENICA?

Prehrana bogata z današnjo pšenico povzroča veliko težav, za katere sploh ne vemo. Tako rekoč povzroča težave, kot so alergije, astma, intoleranca na gluten, celiakija, prebavne motnje, zamaščenost jeter, napihnjenost, kandida, artritis, vnetja v črevesju in sklepih, prekomerna sluz, povečana želodčna kislina, glavoboli, utrujenost in še bi lahko naštevali. 

Res je, da so žita skozi zgodovino omogočila preživetje mnogim civilizacijam, vendar danes niso več taka, kot so bila nekoč. Sodobna pšenica je polna pesticidov in težkih kovin, kar povečuje njen škodljiv vpliv na zdravje.

GLUTEN – tihe težave v telesu

In zakaj sem dala pšenico na zatožno klop?  Pšenica vsebuje gluten, gluten je neprebavljiva lepljiva beljakovina, ki povzroča tihe težave. Te težave so lahko opazne zelo hitro, ali pa se v telesu nabirajo leta in leta.

Pšenica v telesu proizvaja sluz, ker se ta sluz ne prebavi v črevesju se črevesna sluznica vname in črevesje ne more več optimalno prebavljati hrane. Poleg tega pa se zaradi vseobsežnega vnetja izgublja železo. 

Obenem pa ogljikovi hidrati z veliko škroba v žitaricah povišajo vrednost sladkorja v krvi.

Pravilna prehrana za dolgo in zdravo življenje

S pravilno prehrano lahko živimo dlje, smo videti bolj zdravi, vitalni in mlajši, imamo več energije in se izognemo številnim zdravstvenim težavam. Pravila prehrana vključuje popolno izogibanje glutenu, tudi v sledovih. Ravno ta v sledovih je velik problem, saj ne vemo, da je skrit v živilu brez, da preberemo deklaracijo.

Po popolni izključitvi glutena se prizadeta tkiva počasi vrnejo v prvotno stanje. 

Zeliščni čaji za boljši imunski sistem

Za dober imunski sistem bi vam svetovala čaj svete bazilike (Tulsi) ali šipek, hibiscus, ameriški slamnik, divji origano in še.. V trgovini imamo v ponudbi tudi odličen Timi čaj za dvig imunskega sistema in boljše počutje. Timi čaj je mešanica zelišč vsebuje timijan, bezeg cvet in in plod, pljučnik, šipek , list črne robide, kamilico in ognjič. Čaj skuhamo ali  pripravimo kot poparek.

Skrb za zdravje je v naših rokah

Z našimi odločitvami lahko preventivno poskrbimo za zdravje – z uživanjem zeliščnih čajev, pripravkov in uravnotežene prehrane, ter z ohranjanjem mirnega uma. Jesen je čas, ko se lahko povežemo sami s seboj in naravo ter tako ohranimo zdravje skozi celo zimo.

Poskrbimo za svoje telo in dušo – z zdravim črevesjem bomo pripravljeni na vse izzive, ki jih prinaša hladnejši del leta.

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana