Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

Prosena slana zloženka

Prosena slana zloženka
Napisala: Jožica Gregorič 20. April 2020 1 min branja

Slastna, zdrava, veganska, brez glutena

Sestavine:
250g ekološke prosene kaše Rastoča Jablana
100g indijski oreščki Rastoča Jablana
1 ravna mala žlička asafoetide
1 mala žlička črna sol
125ml ekološkega mandljeva jogurta
1/2 limone 
voda

Postopek:

Ekološko proseno kašo operemo in jo kuhamo na srednjem ognju v približno 0,4 do 0,5l vode. Vode mora biti več kot prosene kaše. Med kuhanjem občasno pomešamo. Po približno 20 minutah je prosena kaša kuhana.

Namaz: Z mešalnikom zmeljemo (predhodno namočene vsaj 3 ure) indijske oreščke, dodamo mandljev jogurt in mešamo. Dodamo malo žličko asafoetide in črno sol ter sok polovice limone in vse skupaj temeljito zmešamo.

Pripravimo manjši pekač, ga obložimo s peki papirjem in nanj namažemo polovico kuhane prosene kaše. Prosene kaše namažemo čez skoraj cel pekač, debeline približno 0,5cm. Na proseno kašo namažemo namaz iz indijskih oreščkov in nato ponovno proseno kašo. Vse kupaj damo v segreto pečico in pečemo 15 minut na 200 stopinj. Nato obrnemo in pečemo še na drugi strani 10 minut na 200 stopinj. Da lažje obrnemo zloženko jo razrežemo na večje koščke in vsak košček z lopatico obrnemo, da ga hrustljavo popečemo še na drugi strani.

Proseno slano zloženko imate lahko za lahko kosilo, malico ali večerjo, lahko se je toplega ali hladnega. Jaz na njo polijem še malo mandljevega jogurta ali pa tudi ne ;)

Uživajte v zdravi in odlični hrani.

Rok trajanja 2 dni.

Dober tek!

 

 

Deli z drugimi
Napisala: Jožica Gregorič V svoji mladosti sem se pogosto srečevala z zdravilnimi rastlinami,tako na travniku, kot v kuhinji. Doma nabrana zelišča v obliki čajčka moje mame je bil v zimskih dneh dnevno v ponudbi. S sodelovanjem s podjetjem Soria Natural ter njihovimi zdravilnimi ekstrati sem začela spoznavati resnično moč rastlin. Želja po znanju še več me je pripeljala do izobraževanja Fitoterapije. Tako sem leta 2018 zaključila izobraževanje v Zagrebu kot Fitoterapevtka. Kot Reiki mojster in bioenergijski terapevt pa poskušam rastline zaznati in začutiti njihovo delovanje. Z veseljem delim svoje znanje in svetovanje strankam, ki potrebujejo nasvet.
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana