Slastna, zdrava, veganska, brez glutena
Sestavine:
250g ekološke prosene kaše Rastoča Jablana
100g indijski oreščki Rastoča Jablana
1 ravna mala žlička asafoetide
1 mala žlička črna sol
125ml ekološkega mandljeva jogurta
1/2 limone
voda
Postopek:
Ekološko proseno kašo operemo in jo kuhamo na srednjem ognju v približno 0,4 do 0,5l vode. Vode mora biti več kot prosene kaše. Med kuhanjem občasno pomešamo. Po približno 20 minutah je prosena kaša kuhana.
Namaz: Z mešalnikom zmeljemo (predhodno namočene vsaj 3 ure) indijske oreščke, dodamo mandljev jogurt in mešamo. Dodamo malo žličko asafoetide in črno sol ter sok polovice limone in vse skupaj temeljito zmešamo.
Pripravimo manjši pekač, ga obložimo s peki papirjem in nanj namažemo polovico kuhane prosene kaše. Prosene kaše namažemo čez skoraj cel pekač, debeline približno 0,5cm. Na proseno kašo namažemo namaz iz indijskih oreščkov in nato ponovno proseno kašo. Vse kupaj damo v segreto pečico in pečemo 15 minut na 200 stopinj. Nato obrnemo in pečemo še na drugi strani 10 minut na 200 stopinj. Da lažje obrnemo zloženko jo razrežemo na večje koščke in vsak košček z lopatico obrnemo, da ga hrustljavo popečemo še na drugi strani.
Proseno slano zloženko imate lahko za lahko kosilo, malico ali večerjo, lahko se je toplega ali hladnega. Jaz na njo polijem še malo mandljevega jogurta ali pa tudi ne ;)
Uživajte v zdravi in odlični hrani.
Rok trajanja 2 dni.
Dober tek!