Poštnina 3,50 €. Nakup nad 50 € brezplačna poštnina.
Klikni za skok na akcijo APRIL
menu
menu
{{miniCart.total_count}}

❤Priloga k praznični pojedini❤

Priloga k praznični pojedini
Napisala: Ema Dan 5. July 2023 1 min branja

Romanesco cvetača in krompir ... v kremni omaki. Sliši se odlično. Stavimo, da tudi je!

Sestavine:
• 3 krompirji
• cvetača Romanesco
• 200 ml mandljeve smetane
• 1 žlica sojine omake
• 1 čajna žlička gorčice
• 1 žlica kvasnih kosmičev
• 2 česna
• ščep timijana
• sol in poper
• malo olivnega olja

bučna semena
• granatno jabolko

Priprava:
• V posodi zmešamo mandljevo smetano, kvasne kosmiče, gorčico, sojino omako, nasesekljana česna, timijan, 1 čajno žličko soli in malo popra. Postavimo na majhen ogenj, da rahlo zavre.

• Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine (jaz sem uporabila mandolino za rezanje). Dodamo ga v posodo z omako in dobro premešamo.

• Romanesco cvetačo narežemo na majhne cvetke in jih prav tako dobro zmešamo med omako in krompir.

• Vse prestavimo v pekač in po vrhu pokapljamo z olivnim oljem.

• Pečemo v ogreti pečici na 220°C, približno 25 minut (odvisno kako tanke so rezine krompirja). Po 15 minutah po vrhu posujemo za dve žlici bučnih semen.

• Preden postrežemo, posujemo po vrhu še semena granatnega jabolka, ki v kombinaciji z jedjo spominjajo na paradižnik.

Pa dober tek!

Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar. Hvala.

 

Deli z drugimi
Napisala: Ema Dan Ema Dan je oseba, ki rada vidi kako se ljudje razvajamo v okusni in zdravi prehrani "na rastlinski pogon".
Preberite še
Bodite prvi obveščeni o akcijah
Prijavite se na e-novice s članki, novostmi in akcijami
Fino se imamo!
Pripravljeno z ljubeznijo
DELOVNI ČAS V BTC:
PON DO PET: 8.00 - 17.00
SOB: 8.00 - 15.00
Se vidimo!
Metta či d.o.o., Italijanska ulica 7, 1000 Ljubljana
@ Copyright Rastoča Jablana