Romanesco cvetača in krompir ... v kremni omaki. Sliši se odlično. Stavimo, da tudi je!
Sestavine:
• 3 krompirji
• cvetača Romanesco
• 200 ml mandljeve smetane
• 1 žlica sojine omake
• 1 čajna žlička gorčice
• 1 žlica kvasnih kosmičev
• 2 česna
• ščep timijana
• sol in poper
• malo olivnega olja
• bučna semena
• granatno jabolko
Priprava:
• V posodi zmešamo mandljevo smetano, kvasne kosmiče, gorčico, sojino omako, nasesekljana česna, timijan, 1 čajno žličko soli in malo popra. Postavimo na majhen ogenj, da rahlo zavre.
• Krompir olupimo in narežemo na tanke rezine (jaz sem uporabila mandolino za rezanje). Dodamo ga v posodo z omako in dobro premešamo.
• Romanesco cvetačo narežemo na majhne cvetke in jih prav tako dobro zmešamo med omako in krompir.
• Vse prestavimo v pekač in po vrhu pokapljamo z olivnim oljem.
• Pečemo v ogreti pečici na 220°C, približno 25 minut (odvisno kako tanke so rezine krompirja). Po 15 minutah po vrhu posujemo za dve žlici bučnih semen.
• Preden postrežemo, posujemo po vrhu še semena granatnega jabolka, ki v kombinaciji z jedjo spominjajo na paradižnik.
Pa dober tek!
Avtorica recepta in fotografije je ga.Darja Gantar. Hvala.